TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
CHP'nin, Ergene Nehri'ndeki kirliliğin araştırılmasıyla ilgili önergenin gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, Ergene Nehri'ni kirleten kaynaklarla ilgili araştırma önergesinin gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan önerinin görüşmelerinde yaptığı konuşmada, bölge için büyük önem taşıyan nehirdeki kirliliğin, sivrisineklerin bile yaşayamacağı bir boyuta ulaştığını savundu.

Nehre atlayarak intihar eden bir gencin cesedinin, dalgıçların kirlilik nedeniyle nehre girememesi sonucu aranamadığını ifade eden Bircan, kirliliğin çevreyi ve halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini söyledi.

Bircan, Ergene Nehri'nin temizlenmesine katkıda bulunmanın herkesin vatanseverlik görevi olduğunu belirterek, grup önerisine destek istedi.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, sürdürülen çevre politikalarını ve su kaynaklarının yönelik müdahaleleri eleştirerek, "Bu ülkede doğal akışını sürdüren akarsu, dere bırakılmamıştır" dedi.

Yıldırım, AK Parti iktidarında uygulanan çarpık çevre politikalarının bütünsel olarak ele alınarak, yeniden düzenlenmemesi halinde, geri dönülemez sorunlar yaşanacağını savundu.

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, konuşmasında, Ergene Nehri'nde kirlilik anlamında kritik eşiğin çoktan geçildiğini söyledi. "Trakya'nın Ergene havzasındaki kirlilik nedeniyle can çekiştiğini görmek bu memlekete yapılmış bir ihanettir" diyen Yurdakul, bir şişe içinde getirdiği kirli suyu milletvekillerine gösterdi. Hiç kimsenin böyle bir suyu içmeyi, yakınında yaşamak istemeyeceğini anlatan eden Yurdakul, iktidarın çevre kirliliğine duyarsız kaldığını ileri sürdü.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise nehirdeki kirliliğin kaynaklarının belirlenmesine ilişkin çalışmanın hükümetleri döneminde yapıldığını hatırlattı.

Ergene Nehri'ndeki kirliliğin temel unsurları arasında geçmişten gelen sanayi ve yerleşim alanlarının oluşumundaki hatalar olduğunu dile getiren Minsolmaz, bu kapsamda belediyelerin görev ve sorumluluklarına işaret etti. Minsolmaz, iktidarları döneminde Ergene Nehri'ndeki olumsuzlukların giderilmesi için gerçekleştirilen çalışmalar ve bundan sonra yapılacaklara ilişkin bilgi verdi.

CHP Grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.