TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
CHP'nin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na terör örgütü PKK tarafından Artvin'de düzenlenen saldırının araştırılması önergesinin görüşülmesi önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda CHP Grubu'nun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergenin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

CHP, Danışma Kurulu toplanamadığı için Kılıçdaroğlu'na Şavşat-Ardanuç karayolunda terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıyla ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, Genel Kurul gündemine grup önerisi olarak getirdi.

Öneri üzerinde grubu adına konuşan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, saldırının aydınlatılmamasında bir dizi ihmaller olduğunu öne sürerek, "Saldırıdan sonra bir kınama bombardımanıyla karşı karşıya kaldık. Öyle bir kınama yapıldı ki PKK da kınadı bu sadırıyı. PKK 'ben yaptım ama Kılıçdaroğlu'na yapmadım' dedi." diye konuştu.

Bayraktutan, terör saldırıları sonrasında getirilen yayın yasaklarını da eleştirdi.

Son 1,5 yılda terör olaylarında verilen şehit sayısının Kıbrıs Barış Harekatı ve Kore Savaşı'nda verilen şehit sayısından çok olduğunu ifade eden Bayraktutan, hükümetin terör örgütü PKK ile mücadelede zafiyet içinde olduğunu, geçen yıllarda teröristlerin cesaretlendirildiğini savundu.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Artvin halkının terör konusunda duyarlı ve bilinçli hareket ettiğini belirterek, demokrasinin yaşatılması için güvenlik meselesinin kökten çözülmesi gerektiğini, MHP olarak da teröristlerle acımasızca mücadele edilmesini savunduklarını kaydetti.

MHP'li Erdoğan, hükümet yetkililerinin seyahatlerinde, ziyaretlerinde her türlü tedbiri alan güvenlik güçlerinin aynı hassasiyeti muhalefet yetkilileri için de göstermesi gerektiğini vurgulayarak, son günlerde muhalefet liderlerine yönelik suikast iddialarının önünü almanın da hükümetin görevi olduğunu bildirdi.

Terör örgütleri PKK ile DHKP-C'nin yeniden ortak eğitim ve eylem kararı aldığının değerlendirildiğini, bu doğrultuda Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıda PKK'nın DHKP-C'nin desteğini alıp almadığının ortaya çıkartılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, FETÖ nedeniyle zafiyete uğrayan istihbarat yapılanmasının da en kısa zamanda günün şartlarına uygun olarak yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir de kimden kime yöneltilirse yöneltilsin bir siyasi partinin liderine yönelik suikast girişimini grubu ve temsil ettiği camia adına kınadığını, lanetlediğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının ilk ve son saldırı olmadığını anlatan Baydemir, "O konvoyda Sayın Kılıçdaroğlu'nun olması ile Sayın Demirtaş'ın, Sayın Yüksekdağ'ın, Sayın Bahçeli, Sayın Binali Yıldırım, Sayın Davutoğlu'nun olması arasında hiçbir fark yoktur. Bu saldırı sadece bir siyasi partiye değil, legal demokratik siyasete yöneliktir." dedi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı ilk gün de bugün de kınadıklarını belirtti. Can, "Bu sadece CHP Genel Başkanı'na yapılmış bir suikast girişiminden ziyade demokrasiye, hukukun üstünlüğüne yapılmış bir suikast girişimidir. Hiçbir eylem faili meçhul kalmamalıdır, bu manada siyaset kurumu olarak her şeyi yapmaya hazırız." diye konuştu.

İktidarın, muhalafet partilerinin güvenliği için üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını ifade eden Can, Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast iddiaları üzerine Başbakan Binali Yıldırım'ın Kılıçdaroğlu'nu aradığını ve zırhlı araç tahsisinin yapıldığını aktardı.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.