TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı
TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.Gündem dışı söz alan AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, Said-i...

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, Said-i Nursi'nin vefatının 56. yılı nedeniyle yaptığı konuşmada, "O, birleştiren adam idi. O, kalpleri Allah inancında ve Allah muhabbetinde birleştirmişti. O, dini ve dünya hayatını birleştiren adamdı" ifadesini kullandı.

Yüce, Said-i Nursi'nin bütün İslam alemini birleştirmeye çalıştığını ve ırkçılığa karşı olduğunu bildirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise seçim bölgesinin 14 yıldır ulaşım sorununu çözememiş, yoksulluğun ve işsizliğin olduğu bir kent olduğunu savunarak, ilin bir kimliğe kavuşamadığını ileri sürdü.

Büyükşehir Yasası ile Kocaeli'nin tarihi beldelerinin de yok edildiğini iddia eden Tarhan, şehirdeki sosyal imkanların da yetersiz olduğu savundu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da Nevruz hakkında yaptığı konuşmada, Nevruz'un, ilk olarak 2616 yıl önce kutlanmaya başlandığını hatırlattı.

Nevruz'un, tüm halkların yolunu aydınlatacak bir gün olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Beştaş, bu bayramın günümüzde ise içinin boşaltıldığını ileri sürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.