TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı
TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.Gündemdışı söz alan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul,...

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, seçim bölgesinin sorunlarına değindi. Gaziantep'in iktidarın yanlış dış politikaları nedeniyle artık DAEŞ terör örgütüyle birlikte anıldığını savunan Toğrul, "DAEŞ kendisini Gaziantep'te patlatmıyor olabilir ama Antep'de binlerce DAEŞ hücresinin olması muhtemeldir." dedi.

"Dünya Su Günü" dolayısıyla gündemdışı konuşan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da Orman ve Su İşleri Bakanlığının yatırım ve projeleri hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin dünya orman varlığını artıran az sayıda ülkeden biri olduğuna dikkati çeken Minsolmaz, AK Parti hükümetleri döneminde 3,5 milyon fidanın dikildiğini, 7 milyon fidanın dikimi için de kampanya başlatıldığını söyledi.

Minsolmaz, KKTC Su Temin Projesi'nin de asrın projesi olarak literatüre geçtiğini, "iyilik kuyuları" adıyla Afrika'da 9 milyon insana su temini yapıldığını belirterek, "Hakkın rızası ve halkın duasıyla gerçekleştirdiğimiz bu hizmetler devam edecektir." ifadesini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de İzmir'in sorunlarını dile getirdiği konuşmasında, "seçim bölgesinin siyasi duruşu nedeniyle uzunca bir süredir cezalandırıldığını" öne sürdü.

"Kaçak yaşamaz İzmirli, meşru yaşar, iyi yaşar" diyen Sertel, körfez temizliği konusuna değinerek, İzmir körfezinin dibindeki çamurun temizlenemediğini söyledi. Sertel, temizlik yapılması için hazırlanan projeye ÇED raporu ve kente yapılmak istenen katı atık tesisi için onay verilmesini istedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.