TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:
"CHP, yurt dışındaki vatandaşlarımızı ciddiye almadığı gibi en temel demokratik hak olan vatandaşın siyasal katılımını engellemeye çalışmaktadır"

TBMM (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "CHP, yurt dışındaki vatandaşlarımızı ciddiye almadığı gibi en temel demokratik hak olan vatandaşın siyasal katılımını engellemeye çalışmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin yurt dışında adres kaydı olmayan bir milyon seçmenin referandumda oy kullanabilmesi için yapılan Kanun Hükmende Kararname (KHK) düzenlemesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) taşıması ve bu vatandaşların referandumda oy kullanmaması için çaba sarf etmesini hayret ve esefle takip ettiklerini belirtti.

Mustafa Yeneroğlu, "CHP, yurt dışındaki vatandaşlarımızı ciddiye almadığı gibi en temel demokratik hak olan vatandaşın siyasal katılımını engellemeye çalışmaktadır. Başta kendi seçmenleri olmak üzere yurt dışında yaşayan 3 milyon seçmenimize bu olumsuz tutumunu izah etmekle sorumludur." ifadesini kullandı.

Yurt dışı seçmenlerin siyasal katılımını artırıcı adımların partiler üstü ortak bir mesele olduğunu vurgulayan Yeneroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Vatandaşlarımızın tamamının oy kullanabilmesi siyasi bir lütuf değil en temel demokratik haktır. Bu hakkın kullanılmasını gaspetme girişimi demokrasi adına tam bir talihsizliktir. Görünen o ki, yeni uygulamanın ülkemiz için tarihi bir değeri olan anayasa değişikliği referandumu için de geçerli olması hazmedilememiştir. Sandık güvenliği ya da mükerrer oy gibi afaki tartışmaların gündeme getirilmesi yersiz bir uğraştır."

Öte yandan Yeneroğlu, AB Türkiye Delegasyonu Heyeti Başkanı Christian Berger ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.