TBMM'de bu hafta

TBMM'de bu hafta
Meclis, 2016 yılı bütçe maratonunu tamamlayacak -Bütçe üzerindeki son konuşmalar 9 Mart Çarşamba günü yapılacak

TBMM (AA) - Meclis, yaklaşık iki ay süren bütçe maratonunu bu hafta tamamlıyor.

TBMM Genel Kurulu, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin hesap Kanunu Tasarısı üzerindeki mesaisine bu hafta da devam edecek.

Genel Kurulda, yarın 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın 6 ila 13. maddeleri, 8 Mart Salı günü ise 14. ve 15. maddeleri ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının maddeleri ele alınacak.

Meclis, bütçe üzerindeki mesaisini 9 Mart Çarşamba günü tamamlayacak. Genel Kurulda, bütçenin tümü üzerindeki son konuşmalarda gruplar birer saat süreyle görüşlerini ifade edecek. Hükümet de eleştirilere bir saat süreyle yanıt verecek. Görüşmelerin ardından tasarılar oylanacak.

Genel Kurul, bütçe çalışmalarının ardından 10 Mart Perşembe günü çalışmayacak.

Bütçe nedeniyle siyasi partilerin grup toplantıları da bu hafta yapılamayacak.

Mecliste bazı ihtisas komisyonları, gündemlerindeki konuları ele alacak.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde "Türkiye'de yaşayan engelli kadınlar ile engellilere bakmakta olan kişilerin sorunları ve çözüm önerileri"ni belirlemek üzere oluşturulan alt komisyon, yarın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi'den bilgi alacak.

Komisyonun aldığı karar uyarınca kurulan "Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşı olan ve vatandaşlıktan izinle çıkmış kadınların ve ailelerinin sorunları ile çözüm önerileri alt komisyonu" da yarın toplanarak çalışmalarını sürdürecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.