TBMM'nin 96. açılış yıl dönümü

TBMM'nin 96. açılış yıl dönümü
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan:- "Bizler, ekonomiden demokrasiye kadar Türkiye'nin her alanda büyümesine ve gelişmesine emeğiyle katkı veren çalışanlar olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden en büyük beklentimiz, saygın iş ve insanca hayat için; daha özgü

ANKARA (AA) - HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan HAK-İŞ olara beklentilerinin "daha özgür, daha müreffeh tam demokratik bir Türkiye için, özgürlükçü, katılımcı ve demokratik bir yeni anayasanın hayata geçirilmesi" olduğunu bildirdi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, çalışanların, yeni anayasanın bir an önce hayata geçirilmesi beklentisinde olduğunu belirtti. Arslan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bizler, ekonomiden demokrasiye kadar Türkiye'nin her alanda büyümesine ve gelişmesine emeğiyle katkı veren çalışanlar olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden en büyük beklentimiz, saygın iş ve insanca hayat için; daha özgür, daha müreffeh tam demokratik bir Türkiye için, özgürlükçü, katılımcı ve demokratik bir yeni anayasanın hayata geçirilmesidir. Türkiye'nin yeni anayasayı hayata geçirecek gücü ve yeterliliği bulunmaktadır. Günlük siyasi tartışmaları geride bırakıp Türkiye'nin geleceği için yeni anayasa çalışmalarına hız verilmelidir."

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin oluşumu, yaptığı görevler ve misyonu itibariyle son derece önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Arslan, HAK-İŞ olarak anayasanın sosyal ve ekonomik haklar ve ödevlere ilişkin hükümleri düzenlenirken sendikal hak ve özgürlüklerin garanti altına alınmasını istediklerini vurguladı. Arslan, sendikal hakların özüne dokunan düzenleme ve yasaklamalardan kaçınılmasını ve sendikal haklara uluslararası normlara uygun sağlam güvenceler oluşturulması talebini de dile getirdi.

Arslan, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Ulusal Egemenlik Günü'nün 'Çocuk Bayramı' olarak kutlanması, ulusal egemenlik bilincinin çocuklarımıza küçük yaşta kazandırılması açısından büyük önem taşımaktadır. Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin üzerinde hiçbir gücün olmadığı, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz. Tüm milletimizin ve yarınlarımız olan ülkemizin ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutlarız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.