TCDD'den Ankara-Konya güzergahları için ilaçlama uyarısı

TCDD'den Ankara-Konya güzergahları için ilaçlama uyarısı
Ankara, Eskişehir, Bilecik ve Sakarya il sınırlarındaki gar ve istasyonları arasında zararlı otlarla mücadele çerçevesinde ilaçlama yapacağı açıklandı. 21-24 Haziran 2023 tarihlerinde Ankara - Konya güzergahlarında ilaçlama yapılacak.

Ankara, Eskişehir, Bilecik ve Sakarya il sınırlarındaki gar ve istasyonları arasında zararlı otlarla mücadele çerçevesinde ilaçlama yapacağı açıklandı.

Eskişehir Valiliği yayımladığı bir duyuru ile 19-27 Haziran tarihleri arasında otla mücadele çerçevesinde ilaçlama çalışması yapılacağı bilgisini paylaştı. Mücadelede kullanılan ilaçların, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle tehlike oluşturduğu ifade edilen açıklamada, belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi. Açıklamada, demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca; vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinde bulunmamaları konusunda uyarılara yer verildi.

Eskişehir Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ilaçlama yapılacak tarih ve güzergâhlar; 19-21 Haziran 2023 tarihleri arası Eskişehir - Ankara, 21-24 Haziran 2023 tarihleri arası Ankara - Konya, 24-27 Haziran tarihleri arası Ankara - Alifuatpaşa gar ve istasyonları arası olarak paylaşıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.