TDBB Genel Kurulu yapıldı

TDBB Genel Kurulu yapıldı
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 6. Olağan Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Uğur İbrahim Altay Başkanlığa yeniden seçildi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 6. Olağan Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Uğur İbrahim Altay Başkanlığa yeniden seçildi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 6. Olağan Genel Kurulu'nda, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Başkanlığa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yeniden seçildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temelleri 22 yıl önce atılan birliğimiz 19 yıldır fiilen faaliyet göstermektedir. Bugün 30 farklı ülke ve bölgeden yaklaşık 1200 üye belediyesiyle kocaman bir aile haline gelen birliğimiz kendi alanında önde gelen yapılar arasında yer almaktadır. Yeni programlar ve projelerle etki sahasını genişleten birliğimizin ülkelerimiz, şehirlerimiz ve insanlarımız arasında güçlü köprüler kurmasından memnuniyet duyuyoruz. Birliğimizin kökleri Türk Konseyi'ne dayanıyor. Konsey geçtiğimiz yıl İstanbul'daki zirvesinde aldığı bir kararla adını Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirdi. Türk devletlerinin bağımsızlıklarını ilan etmesinin 30’uncu yıl yapılan bu değişiklik Türkmenistan’ın da gözlemci olarak katılmasıyla çok daha anlamlı hale geldi. 2040 vizyon belgesi de teşkilatın geleceğine ilişkin önemli adım oldu. Binali Yıldırım Bey'in yer aldığı Aksakallılar heyetini maziden atiye kurduğumuz köprünün bir sembolü olarak görüyorum. Halihazırda 30 ülke ve bölgeden yerel yönetimin temsil edildiği Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin kuşatıcı yapısı önemlidir. Kökleri birkaç asırlık değil binlerce yıllık köklü bir geçmişten bahsettiğimizi unutmamalıyız. Karşımızda aradan geçen onca zamana rağmen ortak tarih ve kültür bilinciyle yeniden bir araya gelen devletler aynı gönül bağı altında buluşan devletler gerçeği var. Bu tablo hepimizi çok daha parlak geleceğin beklediğine işaret ediyor. Bu tablo aynı zamanda bize hepimizin çok daha parlak bir geleceğin beklediğine işaret ediyor. Beraberliğimize kardeşliğimize sahip çıktığımız sürece kimse bizi bu aydınlık geleceğe ulaşmaktan mahrum bırakamaz” dedi.

aw642266-06-001.jpg

aw642266-04.jpg

ÜLKEMİZ TÜM BİRİKİMİNİ

KULLANMAYA HAZIRDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti: "Anadolu'daki bin yıllık varlığı, 600 asırlık cihan hakimiyeti ve önümüzdeki sene 100. yılını dolduracak genç cumhuriyetiyle Türkiye, yüreğini sizlere sonuna kadar açmıştır. Ülkemiz tüm birikimini, imkanlarını ve potansiyelini sizlerle beraber kullanmaya hazırdır. Biz tüm bunları siyasi bir söylem olarak değil, kalbimizden kopup gelen bir hissiyat olarak ifade ediyoruz. Sizlerin de bize aynı duygularla yaklaştığınızdan en küçük bir şüphem yoktur. Biz belediyelerdeki çalışmalarımızı 'Kalkınma yerelden başlar.' anlayışıyla yürüten bir kadroyuz. Burasını da 'Birlik ve beraberlik yerelden başlar.' yaklaşımıyla daha büyük hedeflere, daha büyük vizyonlara doğru yol almamızı sağlayacak bir platform olarak kabul ediyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, bu doğrultuda attığınız her adımda yanınızda olacağımı da özellikle belirtmek istiyorum." Erdoğan, TDBB'nin 6. Olağan Genel Kurulu'nun hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerini sonlandırdı. Programda konuşan Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ise, Türk dünyasının öneminin günden güne arttığını belirterek "Uzak Doğu ile Avrupa arasındaki asırlar boyu devam eden İpek Yolu ve Baharat Yolu'nun önemini bir kez daha görüyoruz. Kuzey koridoru Ukrayna ve Rusya nedeniyle kapandı. Güney koridoru uzun. Bizim önümüzdeki yakın hedefimiz orta koridor. Türkiye'nin üzerinde bulunduğun bu koridorun geliştirilmesi ve karşılıklı ticaretin artırılmasıdır." dedi.

aw642266-01-1-001.jpg

aw642266-10.jpg

ALTAY: TDBB YÖNETİM KURULU'NDA 11 ÜLKE TEMSİL EDİLİYOR

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da birliğin Balkanlar'dan Orta Asya'ya kadar uzanan coğrafyada dost ve kardeş ülkelerin yerel yönetimleri arasında iş birliğini güçlendirdiğini belirten Altay, "TDBB Yönetim Kurulu'nda 11 ülke temsil ediliyor. Birliğimizin merkezi İstanbul'da. 30 farklı ülkeden üyelerimizle Balkanlar'dan Kafkasya'ya ve Orta Asya'ya uzanan coğrafi alanda dost ve kardeş ülkelerle iş birliğini geliştirmeye yönelik çeşitli program ve projelerimiz devam ediyor. Dünyanın en büyük yerel yönetim birliklerinden olan TDBB, tüm kardeş şehirlerimizle bağlarımızı her geçen gün daha da sağlamlaştırıyoruz. Birliğimiz sayesinde asırlar öncesine uzanan ortak kültür ve medeniyet mirasımızı yerel yönetimler, siyaset, ekonomi, eğitim ve sanat gibi alanlardaki iş birliğimizi dayanışmamızla taçlandırıyoruz." ifadelerini kullandı. Altay, Türkiye'nin yerel yönetimler konusundaki tecrübelerini üye belediyelerle paylaştıklarını dile getirerek şunları kaydetti: "Şüphesiz ki şehirler belediyelerin doğduğu, dünyaya yayıldığı ve tüm ihtişamlarıyla tarihte derin izler bırakan mekanlardır. Yalnızca binalardan ve sokaklardan ibaret değildir. Bunun çok daha ötesinde bir ruh taşırlar. Şehir yöneticileri de ancak bu ruha uygun hareket ettiklerinde başarılı olurlar. TDBB olarak en büyük gayemiz, şehirlerimizin ruhuna uygun hareket etmektir. Bizler büyük bir azim ve kararlılıkla, çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

tdbb-genel-kurulu-11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.