TDV, kesilecek 865 kurbanın etini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak

TDV,  kesilecek 865 kurbanın etini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) organizasyonunda, Diyarbakır'da 865 büyükbaş hayvan kesilerek etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) organizasyonunda, Diyarbakır'da 865 büyükbaş hayvan kesilerek etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

"Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla düzenlenen "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında hazırlıklarını tamamlayan TDV, Diyarbakır'da kesim faaliyetine başladı.

aa-20220709-28376923-28376922-tdv-diyarbakirda-kesilecek-865-kurbanin-etini-ihtiyac-sahiplerine-ulastiracak.jpg

Şu ana kadar 865 büyükbaş hayvan vekaleti alan ekipler, kesilen hayvanların etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

TDV görevlisi Hasan Kader, tüm hazırlıklarını tamamlayarak kurban kesimine başladıklarını söyledi.

Kesilen hayvanların etlerinin 10'ar kilogram halinde poşetlenip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden Kader, şunları kaydetti:

"Buradan değişik illerdeki muhtaç ailelere ve ihtiyaç sahibi öğrenci yurtlarımıza gönderim yapılıyor. Genel Merkez olarak Diyarbakır, Van ve Konya olmak üzere 3 ilde kesim yapmaktayız. Ayrıca 81 ilde 1003 şubemiz kesim yapıyor ve etleri ihtiyaç sahibine ulaştırıyor. Kurban paylaşmak demek, o nedenle vekalet verenlerden Allah razı olsun. Bize vekalet vererek paylaşmayı sağlıyorlar."

Kader, hayırseverlerin bugün saat 17.00'ye kadar 81 ilde bulunan il, ilçe müftülükleri ve vakfın 1003 şubesi üzerinden kurban vekaleti verebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.