Tescilli Konya Ildız Kökü Yemeği tarifi

Tescilli Konya Ildız Kökü Yemeği tarifi
Konya Ildız Kökü ( yer elması) Yemeği; Latince adı Helianthus tuberosustur olan yer elması, havuç, patates, soğan ve salça ile pişirilen Konya iline özgü bir yemektir.

Konya Ildız Kökü ( yer elması) Yemeği; Latince adı Helianthus tuberosustur olan yer elması, havuç, patates, soğan ve salça ile pişirilen Konya iline özgü bir yemektir.

Sarımsaklı yoğurt ile servisi yapılır. Yer elmasına coğrafi sınırda “ıldız kökü” denir. Konya ilinin gastronomisinde Konya Ildız Kökü Yemeğinin özel bir yeri bulunur. Geçmişi eskiye dayanır. Coğrafi sınır ile ün bağı bulunur.

ildiz-koku.jpeg

İşte Ildız Kökü yemeğinin Coğrafi İşaret tescilli tarifi:

MALZEMELER

· 500 gr Ildız Kökü (Yer Elması)

· 2 adet havuç

· 2 adet patates

· Yarım su bardağı zeytinyağı

· 1 adet soğan

· 1 yemek kaşığı salça

· 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

· 2 yemek kaşığı pirinç

· Yarım su bardağı et suyu

· 1 yemek kaşığı tuz

HAZIRLANMASI:

Ildız Kökü (Yer elması) ayıklanıp kuşbaşı doğranır, limonlu tuzlu su içerisinde bekletilir. Havuç ve patates kuşbaşı doğranır. Soğan bir tencerede kavrulur, salça ilave edilip karıştırılır. Karışımın üzerine havuç, patates ve Ildız Kökü yerleştirilir. Tuz ve diğer baharatlar ilave edilir. Yıkanmış pirinç karışıma eklenir. Et suyu sıcak olarak ilave edilip kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir.

Konya Ildız Kökü Yemeği servis tabağına koyulur ve sarımsaklı yoğurtla servisi yapılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.