Tefekkür Akşamları başladı

Tefekkür Akşamları başladı
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya İl Başkanlığı'nın her Çarşamba günü yapılmasını planladığı Tefekkür Akşamları (Türk İslam Sohbetleri) programının ilki Konya Ülkü Ocakları Ülkücü Şehitler Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.

İlk programın konuğu Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yıldırım oldu. Yıldırım, Türk-İslam Medeniyetinin Temelleri konusu anlatarak önemli bilgiler verdi.  Açılış konuşması yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya İl Başkanı Mehmet Erkin, Ülkü Ocakları'nın muhteviyatına uygun olarak, eğitim ve kültür faaliyetlerinin süreceğini ifade etti. Sonrasında kürsüye çıkan Doç. Dr. Mustafa Yıldırım ise Türk- İslam medeniyetinin temelleri konusunda önemli bilgiler verdi. Türk kültürünü, Türklerin İslam'ı kabul etmeden önceki dönemlerden ele alarak örneklerle anlatan Yıldırım, Türklerin İslam'la tanışması ile devam eden süreçte, Türk-İslam medeniyetinin nasıl şekillendiğini anlattı. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.