Tekirdağ'daki FETÖ/PDY soruşturması

Tekirdağ'daki FETÖ/PDY soruşturması
Çorlu Sulh Ceza Hakimliği, ilçede faaliyet gösteren bazı okul, yurt ve dershanelerin bağlı bulunduğu Özel Ergene Eğitim Hizmetleri Basın ve Yayıncılık şirketine "terör örgütüne finans sağladığı" gerekçesiyle kayyum atadı

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, ilçede faaliyet gösteren bazı okul, yurt ve dershanelerin bağlı bulunduğu Özel Ergene Eğitim Hizmetleri Basın ve Yayıncılık şirketine kayyum atandığı bildirildi.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütüne üyelik ve finans sağlamak suçlarından başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Soruşturma kapsamında, Çorlu'da faaliyette olan Özel Malhun Hatun Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Süleymanşah Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Çorlu Safir İlkokulu, Özel Çorlu Safir Ortaokulu ile halihazırda faaliyette bulunmayan Özel Güldeste FEM Dershanesi, Özel Güldeste Anafen Dershanesi, Özel Çorlu Fatih Lisesi, Özel Çorlu Fatih Anadolu Lisesi ve Özel Çorlu Zafer İlkokulu'nun bağlı olduğu Özel Ergene Eğitim Hizmetleri Basın ve Yayıncılık Sanayi ve Ticaret AŞ'ye, Çorlu Sulh Ceza Hakimliğinin 10 Mart 2016 tarihli kararı ile CMK'nın 133/1 maddesi uyarında kayyum atanmıştır" denildi.

Açıklamada, atama kararının Ticaret Sicil Memurluğuna gönderildiği kaydedildi.

- Olay

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığınca 1 yıldır yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde 10 Aralık 2015'de Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 26 kişi gözaltına alınmış, ikametlerinde yapılan aramada bazı dokümanlara el konulmuştu.

Gözaltına alınan şüphelilerden mahkemeye sevk edilen 12'sinden 5'i, 11 Aralık 2015'te "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve suç örgütüne kaynak aktarmak" suçundan tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.