Temeli atıldı - Konya'nın en büyüğü olacak

Temeli atıldı - Konya'nın en büyüğü olacak
Karatay Belediyesi tarafından temeli atılan 151. yatırım projesi olan Karatay Tenis Kortu temel atma programı düzenlendi. Temeli atılan bu tenis kortu tamamlandığında Konya’nın en büyük tenis kortu olacak.

Karatay Belediyesi tarafından ilçeye yeni yatırlımlar kazandırılmaya devam ediyor. Karatay ilçesi Ulubatlıhasan Mahallesi’ne 151. yatırım olan içerisinde 3 tenis sahasını barındıracak Karatay Kapalı Tenis Kortu’nun temel atma töreni düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Seyit Özcan ve davetliler katıldı.

dsc-0102.jpg

KILCA: SPOR BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ PEKİŞTİRİYOR

Temel atma töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl Ulubatlıhasan Mahallemizin tüm altyapı, sıcak asfalt ve parke çalışmalarını tamamladık. Şehit Mustafa Koçoğlu Parkımızı vatandaşın hizmetine açtık. Meram ve Selçuklu Belediyesi temiz sporcularına ilaveten Karatay’da da spor kompleksimiz temelini attığımız tenis kortumuz olmuş olacak. Spor aynı zamanda toplumun birlik ve beraberliğini pekiştiriyor. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor ve geleceğe umutla bakmalarını sağlıyor. Bu nedenle spor yatırımlarının hayati öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Karatay Belediyesi olarak sporun gücüne inanıyor ve gençlerimize okullar tatil olduğunda yaz kursları arasında turnuvalar düzenliyoruz. Daha iyi hazırlanması için destek vermeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Karatay Spor Merkezimizin temelini atmıştık. Söylediğim gibi gençlerimize spor alanı sunarak onları spora teşvik etmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda sporcu yetiştirme ve geliştirme alanında da önemli bir rol üstlenmiş bulunuyoruz. İnşallah bu tesis kaliteli spor yapmanın olanaklarını taşımasının yanında milli ve manevi değerleriyle ay yıldızlı bayrağı göklere çekecek sporcuların yetiştireceği bir yuva olacak inşallah.”

dsc-0108.png

YATIRIMIN DEĞERİ 36 MİLYON 500 BİN TL

Kapalı teni kortu hakkında teknik bilgi veren Başkan Kılca, “Kıymetli misafirlerimiz kapalı tenis kortunun teknik özellikleri hakkında da kısaca bilgi vermek istiyorum. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere tasarlanan tesisimiz içerisinde; 3 adet kapalı tenis kortu, kafeterya, mutfak, malzeme odaları, 9 araçlık otoparkı ve diğer teknik odalarıyla inşallah uzun yıllar Karatay’ımıza hizmet edecek bize maliyeti 36 milyon 500 bin lira yatırımım getireceği faydaları ise bu rakamın yanında oldukça değerlidir. Hep birlikte daha sağlıklı ve hareketli bir geleceğe doğru attığımız bu adamın başarılarını görmek de en büyük arzumuzdur. İnşallah burada nice nesillerimiz nice gençlerimiz yetişecek geleceğe hazırlanacak ben bugün kapalı tenis kortumuzun temel atma programında bizleri yalnız bırakmadığınız için hepimize hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tesisimizin ilçemize, Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

dsc-0098.jpg

ÖZCAN: TÜRK İSLAM MEDENİYETİNİN BAŞKENTİ KONYA

Konya’nın bir medeniyet şehri olduğunun altını çizen BBP Konya İlk Başkanın Seyit Özcan, “Hep bunu söylüyoruz, bunu zikrediyoruz ve dile getiriyoruz. Bir medeniyetin temelidir Konya. Türk İslam medeniyetinin başkenti Konya'nın yaptığı çalışmalar vizyonun misyonu gerçekten Anadolu'da kandil niteliği taşıyor. Öncelikle Konya aydınlatıp ardından tüm İslam medeniyetine ihtiyaç duyanlara aydınlatması gerekiyor. Dalgalanması için yetişen nesillerimizi hem psikolojik olarak hem ruhsal olarak iyi yetiştirmemiz ve kaliteli yetiştirmemiz gerekiyor. Onun için bugün burada Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kırca Bey güzel bir çalışma yaparak Karatay Kapalı Tenis Kortu Tesisi’nin temelini attı. Bu topraklarda yetişen gençlerimizin spor alanında gerçekten kaliteli bir alanda spor yetişmesi için güzel bir hizmet inşa etmiş. Allah devamını getirsin diyoruz” diye konuştu.

dsc-0113.jpg

ANGI: HER DOKUNUŞ ŞEHRİMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Konya’nın değişi ve gelişim gösterdiği vurgulayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Kılca, “Bu şehrin her geçen gün güzelleştiğini, büyüdüğünü ve güçlendiğini görüyorum. Bu şehirde yaşayan vatandaşların huzurla ve umutla geleceğe baktığı bir hizmet anlayışı var. Bizim en büyük teminatımız geleceğimiz 7'den 77'ye herkesin ihtiyacını karşılayacak bir boyuta geliyor. Tesisler önemli arkadaşlar, büyükşehir belediyemizin o büyük güzel projeleri ilçelerimizin yaptığı her dokunuş şehrimizin gücüne güç katıyor. Ben emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Kıymetli milletvekillerimiz genel merkezimizin belirlediği çalışma programına göre önümüzdeki ekime kadarki bu çalışmalarda bir taraftan şiir buluşmalarında sayın bakanlarımız genel başkan yardımcılarımız MYK üyelerimiz ve vekillerimizle birlikte tüm ilçe taramalarını devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

dsc-0117.jpg

UZBAŞ: 2023 DÜNYA SPOR BAŞKENTİ ÜNVANINA SAHİP OLMASININ GURURUNU YAŞIYORUZ

Konya’ya değer katacak spor tesislerinin açılmasının önemini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Uzbaş şunları kaydetti: “Karatay’ımızın ve Konya’mızın spor altyapısına değer katacak önemli bir eserin temel atma töreninde sizlerle bir aradayız hamdolsun. Dün Selçuklu Belediyesi'nin açılış programındaydık. Ondan birkaç gün önce de Meram belediyemizin temel atmalarını ve açılış törenleri programındaydık. Bugün ise içerisinde 3 tenis sahasını barındıracak yer alacağı Karatay Kapalı Tenis Kortu’nun temelini atıyoruz. Şehrimizin her alanına kalkındırmak için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Selçuklu Konya’mızı bir başkentte yakışır şekilde ihya etmek için kazandırdığımız onlarca tesis sayesinde ise Konya’mız 2023 Dünya Spor Başkenti ünvanına sahip olmasının gururunu yaşıyoruz. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi canla başla çalışmaya şehrimizi ve tüm hemşehrilerimizi en güzel hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Allah bu şehre gönülden hizmet eden Konya için herkese teşekkür ediyorum sizleri saygı ve hürmetle selamlıyorum.”

dsc-0118.jpg

ÖZER: ŞEHRİMİZDE VE ÜLKEMİZDE GERÇEKTEN BÜYÜK HİZMETLER ÜRETİLİYOR

Her gün farklı bir proje ile bir araya gelindiğine dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Hakan Özer, şu görüşlere yer verdi: “Hemen her gün şehrimizin bir başka bölgesinde bir başka alanda yapılan hizmet açılışı için bir araya geliyoruz. Burada Karatay Belediyemizin 151. temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bu çok önemli bir rakam. Rakamları böyle telaffuzu vermek çok kolay. Ama bu kadar miktarınca anlatmak gerçekten emek isteyen, gayret isteyen ve beceri isteyen bir durum. Dolayısıyla hem şehrimizde hem de ülkemizde gerçekten büyük hizmetler üretiliyor. Buraya gelirken az önce il başkanımla şöyle bir düşündüm. Gençliğimizde Konya'da sadece eski standyuma giriş kapısının sonunda 2 tane açık tenis kortu vardı. Bütün Konya’ya hizmet eden sadece 2 tane tenis kortu vardı. Tenis kulübü vardı işte sadece seçkin vatandaşların gidebildiği diğer insanların izlediği bir alandı. Ama bugün hamdolsun Selçuklumuzda ve Meramımızda olan tenis kortlarına Karatay ‘da olan 3 tane kapalı tenis kortu ilave edilmiş oldu ve şehrimizin her noktası her türlü branştaki spor tesislerine kavuştu. Seviye atladı desek yeridir.”

dsc-0121.jpg

ÖZER: TÜRKİYE PEK ÇOK BRANŞTA ÖNEMLİ BAŞARILAR DA ELDE ETTİ

Konya’nın sahip olduğu altyapı sayesinde Avrupa ülkeleriyle yarışabilecek konumda oluğunu söyleyen Özer, “ Bütün şehirlerimiz Avrupa'daki pek çok gelişmiş ülke ile yarışabilecek nitelikte stadyumlara, spor salonlarına, atletizm pistlerine, yüzme havuzlarına ve pek çok tesislere kavuştu. Konya'da bu tesislerde nasibini alan önemli şehirlerden bir tanesi. Az önce büyükşehir başkanının dolayısıyla buradaki bu yapılan yatırımda bu manada oldukça önemli tabii sporda özellikle Türkiye son zamanlarda pek çok branşta önemli başarılar da elde etmeye başladı. İşte geçtiğimiz günlerde oldukça önemli bir dünya şampiyonu çıkardı. Erkekler ve kadınlar voleybolda hem takım olarak hem de ülke olarak ciddi başarılar elde ediyoruz. Güreşte, tekvandodaki federasyon başkanımızla atletizm hem Türkiye’mizde ciddi başarılar elde edilir hale geldi. Tabii Konya’da bundan nasibini alan şehirlerden bunun en önemli emaresi de geçtiğimiz sene Konya 2023 Dünya İslam Olimpiyatı gibi çok önemli bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı. Bunu yapabilecek bir spor tesisi kapasitesinde sahip olduğunu gösterdi. Kim bilir günün birinde belki burada yetişecek gençlerimiz ülkemize uluslararası alanda başarılı olacaklar ve ülkemizi şehrimizi temsil edecekler” sözleriyle cümlelerine son verdi.

ERDEM: KONYA BELEDİYECİLİĞİ DİYE BİR KAVRAM GELİŞTİ

Karatay Belediyesi Tenis Kortu temel atma törenin de konuşan AK Parti Milletvekili Orhan Erdem, “Bugün yine bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Otururken 151'i görünce bunların temel atması açılışı sade Karatay bile her 8-10 gün içinde 2 etkinlik yapabilecek bir dönem yaşamış. Temel atma ve açılışı olarak diğer belediyelerimizi ve büyükşehrimizi de düşündüğümüzde gerçekten gurur duyuyoruz. Konya Belediyeciliği diye bir kavram gelişti. Bu dönemde ilçe belediye başkanlarımız ve büyükşehir belediye başkanımız belediyeciliğin temizlik gibi önemli işlerinin dışında olduğunu da gösterdi. Konya belediyeleri eğitimden sağlığa ve spora kendilerinin ikincil ve üçüncül işi olabilecek konuları bile çok güzel bir şekilde yürüttüler. Konya belediyelerimizin okul, sağlık ve spor yatırımlarına hep şahit olduk. Ben gerçekten gurur duyuyor tebrik ediyorum. Her yerde de bu güzel hizmetlerin karşılığını duymuş oluyoruz. Bu konuda bugün temel atma vesilesiyle Karatay Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi

dsc-0124.jpg•Pakize Şengül

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.