TEMSA'dan "Kariyerde Engelleri Kaldırdık" projesi

TEMSA'dan "Kariyerde Engelleri Kaldırdık" projesi
Proje kapsamında "Kariyerde Engelleri Kaldırdık Farkındalık Günü" etkinliği düzenlendi- Etkinliğe katılan 20 firma açtıkları stantlarda engellilerin iş başvurularını kabul ederek istihdam edilmeleri konusunda yardımcı olmayı hedefliyor

ADANA (AA) - TEMSA ve İş Kur tarafından hazırlanan "Kariyerde Engelleri Kaldırdık" projesi kapsamında 'Kariyerde Engelleri Kaldırdık Farkındalık Günü' etkinliği düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan TEMSA İnsan Kaynakları Direktörü Erhan Özel, projenin 2014 yılında başladığını söyledi.

Dünya nüfusunun yüzde 15'inin engelli olduğunu belirten Erhan Özel, "Bu nedenle bizim bu nüfusla ilgili bir farkındalık yaratmamız ve onlara odaklanmamız gerektiğini düşündük. ilk önce engellilerin özellikle istihdamı konusunda şimdiye kadar yapılmamışı yapmak istedik. Onların istihdamında ne gibi sorunların var olduğunu araştırdık. Araştırmamızda karşılaştığımız en büyük hata engellilere bakış açısıydı. Birçok firma, sırf ceza yememek için engelli istihdam ediyordu. Bizim bu konuda verebileceğimiz en büyük katkı toplumun engellilere yönelik bakış açısını değiştirmek ve toplumsal anlamda bir farkındalık yaratmaktı. Bu konuda 2014 yılında başlattığımız 'Kariyerde Engelleri Kaldırdık' projemize gerek İş Kur gerek üniversitemiz çok destek oldu" diye konuştu.

Yaptıkları projenin sürdürülebilir olması için çaba sarf ettiklerini dile getiren Özel, "Bu nedenle biz istihdam garantisi vermeyelim dedik. Biz, insanların engelli istihdamına olan bakış açısını değiştirelim ve işverenle engellilerin el ele vereceği bir geleceğe doğru yolculuğu başlatalım istedik" dedi.

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik ise Temsa olarak, şirketlerinde çalışan engellilerin belli birimlerde ve departmanlarda toplandığını gördüğünü söyledi. Çelik, "Artık bu konuda birşeyler yapmamız gerektiğini düşündük ve bir çizgi çektik. Artık şirkete bir yazılımcı alınacaksa önce engelli başvurusu var mı diye bakıyoruz. Diğer departmanlarda da ilk önce engellilerimizin istihdamına önem vermeye başladık. Çünkü gördüm ki çok dirayetli, çalışkan ve hırslı engelli arkadaşlarımız var. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızı daha fazla değerlendirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gencer'in konuşmalarının ardından projeye destek veren kişi ve kurumlara plaket verildi.

Etkinlik kapsamında programın gerçekleştirildiği otele stant açan 20 şirket, engelli vatandaşlarla birebir iş görüşmesi yaparak, engelli istihdamına katkı sağlayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.