Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Şırnak'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda yedi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde beş olmak üzere 12 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Şırnak'ın Sur ilçesindeki operasyonlarda yedi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde beş olmak üzere 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, "önemli yurt içi olaylara" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde yedi terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 517 oldu.

Cizre'de yapılan aramalarda da üç el bombası, beş Kalaşnikof piyade tüfeği, bir av tüfeği, iki tabanca, dokuz Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 178 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, iki tabanca şarjörü, üç hücum yeleği ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyondaysa beş bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 153'e ulaştı. Sur'da sekiz el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Siirt, Şırnak ve Mardin'de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen üç şahıs yakalandı. Hakkari'de de bölücü terör örgütü mensubu bir terörist tutuklandı.

Mardin'de ise bölücü terör örgütü iş birlikçisi bir şahıs güvenlik güçlerine teslim oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.