Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Yüksekova'da evlerinden kaçarak bölücü terör örgütü PKK'ya katılmak üzere yola çıktıkları belirlenen 3'ü çocuk 4 kişi yakalandı- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4, Şırnak'ın İdil ilçesinde bir terörist etkisiz hale getirildi- Terör örgütüne yardım ve yataklık

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya katılmak üzere yola çıktıkları belirlenen 3'ü çocuk 4 kişinin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylar" başlığı altında dünkü faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki yol kontrolünde, evlerinden kaçarak bölücü terör örgütüne katılmak üzere yola çıktıkları tespit edilen 3'ü çoçuk 4 kişi yakalandı.

Ayrıca, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4, Şırnak'ın İdil ilçesinde bir terörist etkisiz hale getirildi. Sur'da etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 213'e, İdil'de de 6'ya yükseldi.

Sur'da 2 el yapımı patlayıcı imha edildi, bugüne kadar etkisiz hale getirilen patlayıcıların sayısı 207'ye ulaştı. İdil'de de 8 el yapımı patlayıcı imha edildi, bugüne kadar etkisiz hale getirilen patlayıcıların sayısı 13'e yükseldi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki operasyonda da terör örgütü mensuplarınca hazırlanan bir el yapımı patlayıcı imha edildi, el yapımı patlayıcılarda kullanılan bir tüp, 3 akü ve 100 metre kablo ele geçirildi.

- Yardım ve yataklıktan 4 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde de bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda 3 kalaşnikof, 213 kalaşnikof fişeği ve 4 şarjör, bir tabanca ve 50 mermi ile bir şarjör ve örgütsel doküman bulundu.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki operasyonda da "bölücü terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan kişi gözaltına alındı. Aramalarda bir tabanca, 2 şarjör ve 51 mermi, 4 av tüfeği, 49 av tüfeği fişeği ve gece görüş cihazı bulundu.

Bitlis'teki operasyonda da bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı tespit edilen 4 mağarada el yapımı patlayıcılarda kullanılan 15 büyük tüp, 80 litre mazot, 5 akü, bir gaz maskesi, muhtelif yaşam ve ilk yardım malzemeleri ele geçirildi.

Van'ın Gürpınar ilçesindeki operasyonda da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.