Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar
Mardin, Şırnak, Hakkari, Tunceli, Batman ve Muş'taki operasyonlarda 23 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda dün Mardin, Şırnak, Hakkari, Tunceli, Batman ve Muş'ta toplam 23 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylar" başlığı altında terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarla ilgili bilgi verildi.

Buna göre dün, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 10 terörist etkisiz hale getirildi, daha önce etkisiz hale getirilen 2 teröristin cesedi bulundu, 36 el yapımı patlayıcı imha edildi. Nusaybin'de şimdiye kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 185, imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 420'ye ulaştı.

Şırnak'taki operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 156'ya ulaştı. Operasyonda 20 el yapımı patlayıcı imha edilirken, bugüne kadar imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 398 oldu. Uludere ilçesindeki operasyonda da bir kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

Hakkari Yüksekova'da ise iki terörist etkisiz hale getirilirken, daha önce etkisiz hale getirilen bir teröristin cesedi bulundu. Toplam 135 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 4 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonlarda bugüne kadar toplam 197 el yapımı patlayıcı imha edilmiş oldu.

Bölgede 5 kalaşnikof piyade tüfeği, iki şarjör ve 20 fişek ile 6 av tüfeği, bir el bombası, 24 adet çeşitli illere ait araç plakası, yedi kamera, çok sayıda yaşam, yiyecek maddesi ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

Tunceli'deki operasyonda da bir terör örgütü üyesi etkisiz hale getirilirken bir terörist yaralı yakalandı. Operasyonda iki kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.

Batman Sason'daki operasyonda da 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Teröristlerin üzerinde ve tespit edilen iki sığınakta da 3 kalaşnikof piyade tüfeği, bir M-16 piyade tüfeği, dört tabanca, sekiz el bombası, 100 kilogram amonyum nitrat patlayıcı, dört telsiz, bir fotoğraf makinası ve muhtelif gıda malzemesi ele geçirildi.

Muş Varto'da da 4 dört bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken bir terörist yaralı yakalandı. Operasyon kapsamında 4 işbirlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonda bir RPG-7 roketatar, bu roketatara ait üç mühimmat, bir kalaşnikof piyade tüfeği, altı şarjör ve 194 fişek, 7 el bombası, üç M-16 piyade tüfeği şarjörü ve 90 fişek, bir telsiz ve bir kamera ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin Gaziantep'teki yol kontrollerinde DAEŞ üyesi bir terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir, Mardin'in Midyat ilçesinde bir olmak üzere toplam 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.