Terör saldırılarına 'Vosvos'larla protesto

Terör saldırılarına 'Vosvos'larla protesto
Antalya, Adana, Samsun ve Bodrum'da, terör saldırılarını protesto etmek için, klasik Volkswagen araçlar ile şehir turu düzenlendi.

Antalya, Adana, Samsun ve Bodrum'da, terör saldırılarını protesto etmek için, klasik Volkswagen araçlar ile şehir turu düzenlendi.

Antalya Vosvos Severler Kulübü (VosTalya'07) üyeleri, Türkiye'de son zamanlarda yaşanan terörolaylarını protesto etmek için Volkswagen marka 35 klasik otomobille şehir turu yaptı.

Konyaaltı Belediyesi'nin bulunduğu Atatürk Caddesi'nde bir araya gelen grup, otomobillerine Türk bayrakları ve siyah kurdeleler ile "Vosvoslar hiç bu kadar renksiz olmamıştı" yazılı afişler astı.

Antalya Vosvos Severler Kulübü Başkanı Fatih Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlere saygı, şehit ailelerine destek ve anlamsız terörü lanetlemek amacıyla söz konusu turu düzenlediklerini söyledi.

"Vosvos"ların zamanında Almanya'da Adolf Hitler'in isteği üzerine savaş için üretilen araçlar olduğunu öne süren Özer, şimdi ise vosvosların dostluk ve barışı simgeleyen araçlar olduğunu ifade etti.

Özer, tüm Türkiye'de vosvos kullanıcıları olarak eş zamanlı etkinlik gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Türkiye genelinde vosvos kullanıcıları olarak teröre karşı sesimizi duyurmak istiyoruz. Türk milletinin teröre karşı ortaya koymuş olduğu tepkiye biz de destek veriyoruz" dedi.

Daha sonra vosvos kullanıcıları araçlarına binerek oluşturdukları konvoyla, Konyaaltı Sahili, Atatürk Caddesi, Liman, Yüzüncü Yıl Caddesinden, Konyaaltı Varyant'a kadar şehir turu gerçekleştirdi.

Samsun'da  Vosvos Severler Derneği üyeleriterör olaylarını protesto ettiler

Samsun'da  Vosvos Severler Derneği üyeleri, Türkiye'de son zamanlarda yaşananterör olaylarınıprotesto etmek için Volkswagen marka 30 klasik otomobil ve minibüsle şehir turu attı.

İlkadım ilçesi Mert Plajı'nın bulunduğu alanda bir araya gelen grup, Türk bayrakları ve siyah kurdeleler astıkları otomobilleriyle, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi'nde bulunan Yat Limanı'na kadar vatandaşları selamlayarak geldi.

Yat Limanı'nda Türk bayrağı açarak saygı duruşunda bulunan ve ardından İstiklal Marşı'nı okuyan sürücüler, daha sonra basın açıklaması yaptı. 

Grup adına açıklama yapan Samsun Vosvos Severler Derneği üyesi Haluk Özmen, şehitlere saygı, şehit ailelerine destek ve anlamsız terörü lanetlemek amacıyla söz konusu turu düzenlediklerini söyledi.

Adana'da da vosvoslarla terör saldırıları protesto edildi

Adana'da,  terör saldırılarınıprotesto etmek isteyen Vosvos Adana Kulübü üyeleri, üzerlerine Türk bayrakları astıkları otomobilleriyle şehir turu attı.

Merkez Seyhan ilçesindeki Merkez Park'ta toplanan grup şehir merkezine geldi. Daha sonra Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na gelen grup burada şehitler anısına saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Bodrum'da terör saldırılarına "Vosvos"larla protesto

Bodrum'da  terör saldırılarınıprotesto etmek için Volkswagen marka klasik otomobillerle şehir turu yapıldı.

Gümbet Mahalesi'ndeki Bodrum Vosvos Derneğinin önünde toplanan grup araçlarına Türk bayrakları astılar. Kortej halinde Bodrum Belediye Meydanı'na gelen grup üyeleri, burada yaptıkları basın açıklamasının ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. 

Protesto gösterisi dernek üyelerinin yanlarında getirdikleri kırmızı karanfilleri dağıtmalarıyla sona erdi.

Dernek Başkanı Ayşe Didem Pekdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitleri anmak, "teröre hayır" demek, barış ve kardeşliğe çağrı için bir kortej düzenlediklerini söyledi.

Eylemi Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirdiklerini anlatan Pekdemir, "Türkiye'deki diğer 'vosvos'çularla aynı anda hareket ettik. Artık şehit haberleri gelmesin, kardeşlik ve barış istiyoruz. Bunu temsil etmek istedik ve o yüzden böyle bir etkinlik düzenledik" dedi. 12-002.jpg11.jpg9-002.jpg8-002.jpg7-010.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.