Teröre destek veren kamu görevlileri hakkındaki genelge

Teröre destek veren kamu görevlileri hakkındaki genelge
Muş Valisi Yavuz:- "Türkiye Cumhuriyeti Devletine ihanet eden, terör örgütünün propagandasını yapan, şiddeti öven her kim olursa, bunları kamudan atmak için her türlü hukuki yolu çalıştıracağız"- "Ölümden, kandan, gözyaşından başka hiçbir şey vadetmeyen b

MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, "Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkında" Başbakanlık Genelgesi'nin Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devletine ihanet eden, terör örgütünün propagandasını yapan, şiddeti öven her kim olursa, bunları kamudan atmak için her türlü hukuki yolu çalıştıracağız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantısına katılan Yavuz, bazı kamu görevlilerinin gençleri zehirlediğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ay yıldızlı bayrağını benimsemeyenlerin kamuda yerlerinin olmadığını söyledi.

Yavuz, kimseyi zorla memur yapmadıklarına dikkati çekerek, "Nihayetinde anayasamız var, siz bu anayasaya, bu cumhuriyete, bu devlete, bu millete sadakatle bağlı kalacağınıza dair yemin ediyorsunuz. Diğer tarafından bazı kamu görevlileri gençlerimizi zehirlemeye devam ediyor. Peki, ideolojik namus nerede? Kabul etmediğiniz, reddettiğiniz bir devletin maaşını nasıl alırsınız, onun memuru nasıl olursunuz? Bu da ideolojik bir namus işidir. O zaman teşekkür edip gidin, başka bir iş yapın" şeklinde konuştu.

- "Biz memleketimize baharlar yaşatmak istiyoruz"

Bölgede baharın gelmesiyle bazı olaylar yaşanacağı yönünde bazı söylentiler yayıldığına dikkati çeken Yavuz, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kışı da gördü, baharı da görür. Biz memleketimize baharlar yaşatmak istiyoruz, umut çiçekleri aşılamak istiyoruz, gençlerimize, bu bölgede yaşayan herkese onurlu, şerefli, haysiyetli bir yaşam vadediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bahar gelecek, göreceksiniz' diyenler, sizin çocuklarınıza ne vadediyor, biliyor musunuz? Ölümden, kandan, gözyaşından başka hiçbir şey vadetmeyen bu hainlerin, hesabını ve defterini dürmek, bizim en net vazifemizdir ve bunun gereğini mutlaka yapacağız. 2015 yılında PKK'nın etkin olarak faaliyet yürüttüğü bölgeleri başlarına yıktık. Eğer gelebiliyorlarsa gelsinler, geleceklerse görecekleri de var. O yüzden, öğrencilerimize korku salmaya çalışan hainlere fırsat vermeyin. Açık açık söylüyorum, biz bu şehirde güvenliği asla taviz vermeden yürüteceğiz."

Teröre destek veren kamu görevlileriyle ilgili Başbakanlık genelgesinin Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Yavuz, "Sayın Başbakan'ın genelgesini size gönderdik. Bütün kamu çalışanlarına, imza karşılığında teslim edeceğiz. Tüm öğretmenlerimize, taşeronlara, hizmetlisinden İŞKUR elemanına kadar Başbakanımızın gönderdiği genelgeyi herkese imza karşılığı vereceğim. Türkiye Cumhuriyeti Devletine ihanet eden, terör örgütünün propagandasını yapan, şiddetti öven her kim olursa, bunları kamudan atmak için her türlü hukuki yolu çalıştıracağız. Bundan sonra kamuyla ilişiğini kesinlikle keseceğiz. Açık açık söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.