Teröristler okul yakıyor, camileri tahrip ediyor

Teröristler okul yakıyor, camileri tahrip ediyor
Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon sürerken, AA ekibi teröristlerin yaktığı okul binası ile karargah gibi kullandıktan sonra tahrip etmeleri sonucu kullanılamaz hale gelen camiyi görüntüledi- PKK'lı teröristlerin okul binasının duva

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon sürerken, AA ekibi, saldırılarında hedef gözetmeyen teröristler tarafından yakılan okul binası ile tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilen camiyi görüntüledi.

Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Müşterek operasyonu takip eden AA ekibi, örgüt mensupları tarafından ateşe verilen Sema Cıngıllıoğlu İlkokulu ile tahrip edilen Hacı Ömer Yarka Camisi'ni görüntüledi.

- Okulu kullanılamaz hale getirdiler

Çatışmaların yoğun olarak sürdüğü Dicle Mahallesi'ndeki Sema Cıngıllıoğlu İlkokuluna geniş güvenlik önlemleri altında ulaşıldı.

İki katlı okul binasının duvarlarına delikler açan teröristlerin buralardan güvenlik güçlerine ateş ettikleri, okul bahçesi ve binanın dört bir yanına el yapımı patlayıcılar yerleştirdikleri, yaklaşık 10 gün süren yoğun çatışmaların ardından terk ederken binayı ateşe verdikleri öğrenildi.

Okul binasına yaklaşık 200 metre mesafede çatışmalar sürüyor.

- Camideki bodrum katından kaçış noktaları oluşturmuşlar

2010 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açıldığı belirtilen kentteki Hacı Ömer Yarka Camisi'nin de teröristlerin hedefi olduğu görüldü.

Güvenlik güçlerinin camiye ateş etmeyeceğini bilen PKK'lı teröristlerin camiyi karargah gibi kullandığı belirlendi.

Tüm camları teröristler tarafından kırılan caminin duvarlarına delik açıldığı, bodrum katında giriş çıkış için büyük delikler oluşturulduğu tespit edildi.

Camideki İslami figürlerin parçalandığı, mihrap bölümünün tahrip edildiği görüntülere yansıdı.

Teröristlerin bodrum da dahil 3 katını kullanılamaz hale getirdikleri camiyi köşeye sıkıştıklarını anlayınca terk ettikleri belirtildi.

Söz konusu bölgede örgüt mensuplarının kullandıkları çok sayıda evi kaçarken ateşe verdikleri görüldü.

- Operasyon hız kesmiyor

Yüzde 42'si tamamlanan operasyonda Yeşilyurt, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor.

Bomba imha uzmanları, güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmak isteyen PKK'lı teröristler tarafından barikatlara, çukurlara, evlere ve bahçelere tuzaklanan el yapımı patlayıcıları belirledikten sonra imha ediyor.

Bugüne kadar 174 teröristin etkisiz hale getirildiği, 460 el yapımı patlayıcının imha edildiği kentte operasyon aralıksız sürüyor.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği kentte teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda da önlemler artırılmış durumda.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.