Teröristler susuz bıraktı, güvenlik güçleri yardıma koştu

Teröristler susuz bıraktı, güvenlik güçleri yardıma koştu
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiği Nusaybin'de, teröristlerin su şebekesini tahrip etmesi nedeniyle su verilemeyen mahallelerde, vatandaşların yardımına güvenlik güçleri koştu- Kesinti yaşanan süreçte ilçede tankerlerle su dağıtımı ya

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonu sürdüren güvenlik güçleri, teröristlerin bombalı saldırısı sonucu su şebekesi tahrip olan mahallelerdeki vatandaşlara yardım elini uzattı.

Nusaybin'de PKK'lı teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imha edilmesi ve kamu düzeninin yeniden tesisine yönelik 14 Mart'ta başlatılan operasyon devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurları, "Atmaca-7 Operasyonu" ile ilerleyişini sürdürürken, ilçedeki halkın mağdur olmaması için de gerekli önlemleri alıyor.

PKK'lı teröristlerin, 24 Nisan'da ilçedeki üç ayrı bölgeden içme suyu hattına düzenlediği bombalı saldırı sonrası su verilemeyen bazı mahallelerde, güvenlik güçleri tarafından tankerlerle su dağıtımı yapıldı.

Kesinti yaşanan süreçte, mahallelere giden su tankerlerine güvenlik güçleri de zırhlı araçlarla eşlik etti. Evlerin kapısını tek tek çalan güvenlik güçleri, günlerce susuz kalan vatandaşların su almasını sağladı.

Yaşlılara su taşımalarında yardım eden, çocuklarla yakından ilgilenen operasyon ekipleri, sohbet ettiği vatandaşlara, çikolata ve şeker ikramında bulundu, gıda yardımı yaptı.

- "Ne zaman arasak hemen yardım ediyorlar"

Yenişehir Mahallesi'nde yapılan yardımdan faydalanan bir vatandaş, yaşanan sıkıntılı günlerin geçeceğine yönelik inancını dile getirdi.

Güvenlik güçlerine teşekkür eden yaşlı adam, "Bizi bu çamurdan çıkartın, bu bataklığı kısa sürede bitirin." ifadesini kullandı.

Bir başka mahalle sakini ise güvenlik güçlerine yardımlarından dolayı teşekkür ederek, "Devletimiz bize bakıyor. Çok şükür, çok memnunum. Su sıkıntısı vardı, geldiler." diye konuştu.

Dağıtılan gıda paketleriyle ihtiyaçlarının karşılandığını belirten bir başka vatandaş da "Şimdiye kadar bir sıkıntımız olmadı. Devletimiz sağ olsun. Ne zaman arasak hemen yardım ediyorlar." dedi.

Güvenlik güçlerinin kendilerini belirli aralıklarla ziyaret ettiğini ifade eden vatandaşlar, asker ve polislerin ihtiyaçlarının olup olmadığını sorduğunu, kendilerine dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını dile getirdi.

Teröristlerce tahrip edilen su şebekesindeki hasar, yapılan onarım çalışması sonrası giderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.