Terörle mücadelede kahramanlarından vatandaşlara teşekkür

Terörle mücadelede kahramanlarından vatandaşlara teşekkür
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar sırasında güvenlik güçlerine en büyük desteği, Türkiye'nin dört bir yanından hazırladıkları yiyecekleri ve kaleme aldıkları mektupları gönderip dualarını esirgemeyen vatandaşlar verdi- S

DİYARBAKIR (AA) - GANİ CİHAN ESER - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonları başarıyla tamamlayan güvenlik güçleri, bu süreçte kendilerine en büyük desteği veren vatandaşlara Polis Radyosu'ndan şarkı armağan etti.

Sur'da, PKK'lı teröristlerin yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi amacıyla 6 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından 28 Kasım 2015'te başlatılan operasyon 9 Mart'ta sona erdi.

Operasyonu cansiparane sürdüren ve 103 günün sonunda başarıyla tamamlayan güvenlik güçlerine en büyük desteği, Türkiye'nin dört bir yanından hazırladıkları yiyecekleri ve kaleme aldıkları mektupları gönderip dualarını esirgemeyen vatandaşlar verdi.

Bölgeyi vatandaşların yaşamına uygun ve güvenli hale getirmek için ilçede arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, kendilerine destek veren vatandaşlara teşekkürlerini Polis Radyosu'dan şarkı armağan ederek iletti.

- "Bizlere dua eden herkesten Allah razı olsun"

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yayın yapan Diyarbakır Polis Radyosu'ndaki "Baş Göz Üstüne" isimli programda, operasyonların tamamlandığı Sur ilçesinde görev yapan polis memurlarına moral bulmaları amacıyla mikrofon uzatıldı.

Polisler, vatandaşların gösterdiği destekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, sevdiklerine ve vatandaşlara şarkı armağan etti.

İlçede güvenlik önlemlerini sürdüren polis memurlarından Ahmet, Polis Radyosu mikrofonuna, terörle mücadele ederken vatandaşların dualarını hep yanlarında hissettiklerini söyledi.

"Ulu Cami önünde görev yaparken amcalarımız, televizyonda gördüklerinde ve her namaz kıldıklarında bize dua ettiklerini söylüyor. Bizlere dua eden herkesten Allah razı olsun." diyen polis Ahmet, tüm Türkiye'ye bir Diyarbakır türküsü armağan etti.

- "Bu reçel tüm güvenlik güçlerimize kuvvet olsun"

Bir diğer polis memuru Onur, Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen mektup ve hediyelerden büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

Zaman zaman hediyelerin üzerine not kağıtlarının iliştirildiğini dile getiren Onur, "En çok etkilendiğim şey, Van'dan gönderilen reçel olmuştu. Kavanozun üzerindeki notta, 'Oğlumun dedesiyle topladığı çileklerle yaptığım bu reçel tüm güvenlik güçlerimize kuvvet olsun' diye yazıyordu. Allah herkesten razı olsun." diye konuştu.

- "Bizler sizlerle güvendeyiz"

Operasyonlarda vatandaşların manevi desteğinin büyük olduğunu vurgulayan polis memuru Arif, öğrencilerin mektuplarının kendilerine moral verdiğini anlattı.

Arif, gönderilen mektupların tek tek okunduğuna işaret ederek, "Diyarbakır'dan bir ilkokul öğrencisinin mektubundaki, 'Bizler sizlerle güvendeyiz, sakın bizi bırakıp gitmeyin' ifadesinden çok etkilenmiştim. Bunu duymak bize yetiyor. Bizleri hep güven simgesi olarak görsünler yeter. Onların dualarıyla ayakta duruyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Hastanenin 6. katından not atıldı"

Polis memuru Yılmaz da güzel günler geleceğine inandıklarını dile getirerek, vatandaşların desteğinin kendilerine güç kattığını aktardı.

Mektuplardaki mesajlarla duygulandıklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sur'da bir hastanenin önünde görev yaparken hastanenin 6. katından not atıldı. Notta, 'Polis ve asker ağabeyler biz sizi çok seviyoruz. Allah sizleri korusun' yazıyordu. Vatandaşlarımızın bu mesajlarını görünce çok duygulanıyoruz. Biz burada onların can güvenliği için onların dualarıyla görev yapıyoruz."

Asker Mehmet ise vatandaşların can ve mal güvenliği için gece gündüz görevde olduklarını, halkın kendilerine destek verdiğini anlattı.

Ülkenin farklı bölgelerinden vatandaşların kendilerine börek ve mektup gönderdiğini ifade eden Mehmet, "Bizlere dua eden annelerimizden ve babalarımızdan Allah razı olsun. Bize gönderilen mektupları tek tek okuyoruz. Trabzon'dan 9. sınıf öğrencisi bir kız çocuğu yazdığı mektupta, 'Hepinize duacıyız, ben de askere gelmek istiyorum' diye yazmıştı. Bu mektup beni etkilemişti." dedi.

Güvenlik güçlerinin duygularını yansıtan bu ifadeleri ile vatandaşlara armağan için seçtikleri şarkılar, Diyarbakır Polis Radyosu'nda yayınlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.