Tescilli "Konya Menekşeli Pilavı" tarifi
Konya Menekşeli Pilav; yeşil mercimeğin hafifçe haşlanıp bulgur ilave edilerek pişirilmesi ve üzerine kızgın tereyağının gezdirilerek dökülmesi suretiyle üretilir. Bahar aylarında kır menekşeleriyle süslenerek servis yapılır.
Konya Menekşeli Pilavı, Konya yemek kültürü içinde önemli bir yere sahiptir. Geçmişi eskiye dayanır ve coğrafi sınıra özgü üretim metodu ustalık becerisi gerektirir. Bu sebeple Konya Menekşeli Pilavın, coğrafi sınır ile ün bağı bulunur.

İşte Coğrafi İşaret "Konya Menekşeli Pilavı" tarifi:
MALZEMELER:
400 gr bulgur
200 gr yeşil mercimek
50 gr tereyağı
7 gr tuz
HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimek ayıklanıp yıkandıktan sonra hafif iri kalacak şekilde haşlanır. Bulgur ve tuz ilave edilir. Karışımın üzerini örtecek kadar su eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tereyağı ayrı bir kapta kızdırılıp pişen pilavın üzerine gezdirilerek dökülür.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.