Teşvik üretim için olmalı

Teşvik üretim için olmalı
Artan inşaat maliyetleri, konut üretiminin azalması ve yeni imar alanlarının açılmamasıyla birlikte Konya’da kiralık krizi yaşanıyor. Selman Çiftçi, “Kiralıklara talep çok fazla ancak üretim az" dedi.

Artan inşaat maliyetleri, konut üretiminin azalması ve yeni imar alanlarının açılmamasıyla birlikte Konya’da kiralık krizi yaşanıyor. Ticari ve konut alanında kiralık talebinin çok fazla olduğunu belirten Selman Çiftçi, “Kiralıklara talep çok fazla ancak üretim az. Devletimiz teşviki yabancılara konut satışı için değil, üretim yapılması için vermeli” dedi

Coldwell Banker, 116 yıldır dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğru ve iyi işler yaparak zirvede olmayı başarıyor. Coldwell Banker’ın dünyanın ilk gayrimenkul ofisi olduğunu aktaran Coldwell Banker Lüks Konut Uzmanı Selman Çiftçi, “Coldwell Banker, Türkiye’nin 2013 yılından bu yana en hızlı büyüyen ve kalıcı müşteri memnuniyeti noktasında çalışan marka. Konya’da ilk başta isimden dolayı yabancılık çektik. Daha sonraları vermiş olduğumuz hizmetleri müşterilerimiz gördükten sonra yabancı ve isim algısını yıktık. Genelde müşterilerimiz bizlere emlakçı olmadığımızı söylüyor. Evet bizler emlakçı değil, gayrimenkul danışanıyız. Gerçekten insanlara onların yararına olacak danışmanlık hizmeti veriyoruz. Geçen ayda Konya ofisi olarak uluslararası Sterling Club ödülünü almaya hak kazandık. Çalışmalarımız Konya’da fazlasıyla karşılığını bulmaya başladı. Şuan Altınekin, Çumra, Kadınhanı, Seydişehir gibi ilçelere yayılmaya başladık. Konya genelinde aktif ciddi portföylerimiz var. Konya artık Coldwell Banker’ı sevdi. Şuan Türkiye’de 150’nin üzerinde ofis, 2 binin üzerinde gayrimenkul profesyoneli var. Biz Türkiye birinciliğini yakalayacak gibi görünüyoruz. O derece iyi gidiyoruz. Ekibimizde güçlü bir şekilde Konya ofisinde artmaya devam ediyor. Ayrıca Global Luxury Lüks Konut Eğitimi’ni tamamlayarak Konya’daki tek uluslararası lüks konut uzmanı unvanına da sahip olduk. Bundan sonran lüks konut bölümünde Konya’ya çok keyif alacakları hizmetler sunacağız” diye konuştu.

odul.jpeg

KONYA’DA 350 KİRALIK YER VAR

İnşaat yapım maliyetlerine gelen zamlardan dolayı gayrimenkul rakamlarının arttığına dikkat çeken Çiftçi, “Konya genelinde ortalama 6 ila 7 bin arasında kiralık konut sürekli olurdu. Şuanda izbe, sobalı ve köhne yerler dahil 350 kiralık yer var. Buna oda konsept, yurt konsept, eşyalı ya da eşyasız dahil. Normal şartlarda 6 binin altına düşmeye bir rakamdı. Kiralık talebi çok fazla. Talebi karşılayamadığı için de fiyatlar yükseliyor. Bugün Tema Şehir’de liraya verdiğimiz konut bugün 7 bin lira. Otogar-Yazır bölgesine baktığımız zaman ise kiralık fiyatları ortalama 7 bin lira ve üzerinde. Böyle devam ederse Konya’da kiralar İstanbul’da olduğu gibi 20-25 bin liraları görerek artmaya devam edecek. Taban fiyat da 5 bin lira olarak kalacak. Bunun başlıca nedeni ise yeni imar alanlarının açılmaması” şeklinde konuştu.

konya-kiralik-1.jpeg

TEŞVİK MÜTEAHHİTLERE VERİLMELİYDİ

Açıklanan yeni destek paketi ile yabancılara gayrimenkul alımı noktasında hibe verildiğine değinen Çiftçi, “Devletimiz yeni destek paketi açıkladı. Ancak ben bir gayrimenkul uzmanı olarak açıklanan destek paketine çok üzüldüm. Yabancıya pazarlayacağımız taşınmazlar için devlet bize fuar, kongre, pazarlama desteği için hibe veriyor. Bir Türk vatandaşı olarak çok üzüldüm. Bence bu teşvik üretim yapan müteahhitlere verilmeliydi ki üretimin artmasıyla birlikte fiyatların stabilizeleşmesi söz konusu olmalıydı. Biz Türkiye’de gayrimenkulleri yabancılara satabilmek için harcayacak olduğumuz reklam giderlerini devlet bize hibe olarak geri veriyor. Ben yabancıya gayrimenkul satışına bir Türk vatandaşı olarak karışıyım. Biz sadece yabancıya ticari gayrimenkul satışına sıcak bakıyoruz. O da iş istihdamı, ihracat ve ithalatı artırsın diye” ifadelerini kullandı.

konya-kiralik-2.jpeg

TİCARİ TAŞINMAZLARDA DA ÜRETİM SIKINTISI VAR

Yaklaşık 4 ay önce emlak sektörüne giriş yapan Mehmet Şen, Coldwell Banker çatısı altında Ticari Gayrimenkul Uzmanı olarak çalışmalarına devam ediyor. Ticari alanda faaliyet gösterdiğini aktaran Şen, “Sanayi, fabrika, sanayi arsa, otel ve restoran gibi ticari alanda hizmetlerime devam ediyorum. Ticari alanda Konya’da ciddi bir büyüme var. Buna bağlı olarak talepte var. Rakamlar konutta da olduğu ticari alanda da artış söz konusu. Önümüzdeki süre içerisinde de ciddi bir artış bekleniyor. Ama anı konutta olduğu gibi inşaat maliyetlerinin artması sebebiyle ticaride de üretim sıkıntısı var. 2-3 ay önce 6 bin lira olan ticari bir gayrimenkulün kiralık bedeli, şuan 12-13 bin liraya çıktı. Bu öylem bir hızla devam ediyor ki 30 bin liraya kadar çıkıyor. Fakat belediye arsa üretirken biraz sıkıntı yaşıyoruz. Devletimiz de bu konuda destek vermesi gerekiyor. Konya’mızın sanayisi kaliteli ve büyük. Dolayısıyla bunu destekleyip Konya’yı bir noktaya taşıyabilmek için devletimizin ciddi anlamda destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

selman-ciftci-mehmet-sen-001.jpg

DÜNYA MARKALARINI KONYA’YA KAZANDIRILACAK

Coldwell Banker markasına Konya sanayisinde merak algısı olduğunu ifade eden Şen, “Şuana kadar hep eski düzen gitti. Hala da bir kısım öyle devam ediyor. Hizmetleri de merak ediyor insanlar. Tanışıp hizmet aldıktan sonra da ciddi anlamda bu hizmeti etrafına yayıyor. Dolayısıyla çok kısa sürede sanayi bölgesinde de hâkimiyet sağlayacağımızı düşünüyorum. Şuan bu işi yapan arkadaşlarımızla da zaten bu işi birlikte yürütüyoruz. Biz insanlara yatırım danışmanlığı yapıyoruz. Biz bu hizmeti de bedelsiz veriyoruz. Ayrıca tüm dünyanın bildiği Amazon, Getir, LCW gibi ciddi markalar ile görüşüp Konya’ya bu markaları kazandırmak için Coldwell Banker’ın ciddi katkılarının olacağını düşünüyorum” dedi.

HEDEFİMİZ OFİSİMİZİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ YAPMAK

Coldwell Banker Konya olarak en kısa sürede 25 kişilik ekibe ulaşacaklarını kaydeden Çiftçi, “3-4 aylık bir süre içerisinde 250 aktif ve sürekli stabil olan portföyümüz olacak. Bir sonraki ödül törenimizde ise ofisimizdeki herkesin bireysel ödül almasını, ofisimizi de ofis olarak Türkiye birinciliğine taşımayı hedefliyoruz. Konya nezdinde Coldwell Banker’a baktığımız zaman ise bizim başından beri hedefimiz; tapu dairesinde 1 ay içerisinde kaç işlem yapılmışsa bunun yüzde 60’nı ofisimizden gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu hedefe doğru da gidiyoruz Allah’ın izniyle. Büyümeye devam edeceğiz. 100, 200 ve 300 gayrimenkul profesyoneli ile Konya’da 2 bin portföy sayısı ile hizmet verme gibi büyük hedeflerimiz var. Şuan Konya’da 10 bin 300 portföy var. Biz bunun 6 binine talibiz” diyerek sözlerine son verdi.

(Yiğit Berkay Çopur)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.