Thodex Kullanımında Konya Önlerdeymiş

Thodex Kullanımında Konya Önlerdeymiş
Kurucusunun 108 Milyon Dolar Vurgunla Yurt Dışına Kaçtığı ve Kırmızı Bültenle Arandığı Thodex'in Kullanıcıların Yüzde 8,1’inin Konya’da Yaşadığı Öğrenildi

Kripto para borsasının Türkiye'deki firmalarından Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 108 milyon dolar vurgunun ardından kayıplara karışmıştı. Konya'da gıda fabrikası bulunan, THODEX'te 38 milyon TL'si olan bir işadamının avukatları aracılığıyla savcılığa başvurması basına yansımıştı. Edinilen bilgilere Thodex işlemlerinde Konya ön sıralarda yer alıyor. Thodex'te işlem yapanların yüzde 37,7’sinin İstanbul, yüzde 14,5’inin Ankara, yüzde 10,4’ünün İzmir, yüzde 8,1’inin Konya, yüzde 7,2’sinin Adana, yüzde 5,8’inin Bursa, yüzde 5,8’inin Antalya, yüzde 5,4’ünün Diyarbakır, yüzde 2,6’sının Gaziantep ve yüzde 2,5’inin Kayseri’de yaşadığı öğrenildi. Thodex'in yatırımcıların yüzde 51,4’ünü 18-24 yaş aralığındaki genç kişiler oluşturduğu, yüzde 26,5’lik dilimi ise 25-34 yaş arası kullanıcılardan oluştuğu öğrenildi. Yani rakamlara verilere göre Thodex'in kullanıcılarının 4’te 3’ü 34 yaş altı kişilerden oluşuyor.

ÖZER, ARANMAYA DEVAM EDİYOR

Kripto para borsasının Türkiye'deki firmalarından Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 108 milyon dolar vurgunun ardından Tiran'a giderek kayıplara karıştı. Kimine göre vurgun 108 milyon doların çok çok üzerinde. Edinilen bilgilere göre Özer, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 4 noktada konakladı. İlk adresi Hotel Mondial olan Özer, 3 günlük rezervasyonun ücretini peşin ödedi ve 2'nci gün çıkışını yapmadan otelden kaçtı. Türkiye'de arandığı haberlerinin hızla yayılması ve İnterpol'ün de devreye girmesiyle panikleyen Faruk Fatih Özer, bu kez Tiran'daki Pazari Ri adı verilen bir semtte onu havalimanından alan şoförün evinde kaldı. İnternet üzerinden yüz yüze görüşme uygulamasını kullanarak arama yapan Özer, yeri deşifre olunca buradan da ayrılmak zorunda kaldı.

TUTUNAMAYACAĞINI ANLAYINCA TİRAN DIŞINA KAÇTI

Özer'in 3'üncü adresi ise Myslym Shyri oldu. Operasyonun büyümesi ve Türk polisinin devreye girmesiyle orada da uzun süre barınamayan Özer, 21 Dhjetori adlı adrese geçti. Burada da tutunamayacağını anlayınca Tiran dışına kaçtı. Halen Arnavutluk sınırları içinde olduğu ifade edilen Özer, köşe bucak aranıyor. Faruk Fatih Özer'in kaçarken götürdüğü 108 milyon dolarlık kripto varlığı soğuk cüzdanla taşımış olabileceği ifade ediliyor. Soğuk cüzdanlar, kripto paraların uzun süre saklanabildiği, internet bağlantısı olmayan dijital depolama cihazları. Faruk Fatih Özer’in kripto para şirketi THODEX’in internet sitesini kapatarak binlerce mağdur bırakarak yurt dışına kaçmasının ardından kripto para dolandırıcılarının yeni oyunu gözler önüne serildi.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı. Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin önceki gün yaptığı açıklamada Thodex ile Vebitcoin kripto para borsalarına ilişkin soruşturmalara değinerek Thodex soruşturmasında bugüne kadar 6 şüphelinin tutuklandığını, firari şüphelilerin de yakalanmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Vebitcoin soruşturması kapsamında da Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca 4 şüphelinin "nitelikli dolandırıcılık suçundan" tutuklandığını anımsattı. Thodex ile Vebitcoin kripto para borsalarına ilişkin soruşturmalara değinen Çekin, Thodex soruşturmasında bugüne kadar 6 şüphelinin tutuklandığını, firari şüphelilerin de yakalanmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildirdi. (Esra Örengül)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.