TİKA'dan Afganistan'a yetimhane

TİKA'dan Afganistan'a yetimhane
KABİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Alaaddin Yetimhanesi'ne 250 yataklı ek bina...

KABİL (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Alaaddin Yetimhanesi'ne 250 yataklı ek bina yaptırıyor.

Binanın temel atma törenine Afganistan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Şehitlerle Engellilerden Sorumlu Bakan Dr. Nesrin Oryahil, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk ve TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin katıldı.

500 kız ve erkek yetim çocuğun kaldığı Alaaddin Yetimhanesi'ne ek olarak inşa edilecek kız yetimhanesi binasının 6 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Törende konuşan Bakan Oryahil, TİKA tarafından yaptırılan kız yetim yurdunun büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek neredeyse yarım asırdır savaş ve çatışmanın içinde olan Afganistan'da yetim çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak istediklerini söyledi.

TİKA Kabil Koordinatörü Şahin de TİKA'nın Afganistan'ın yeniden yapılanması çerçevesinde çalışmalarını sürdüreceklerini Türkiye'nin her zaman Afganistan'ın yanında olacağını belirtti.

Şahin, Afganistan'da TİKA'nın sürdürülebilir projelerin takipçisi olacaklarını vurguladı.

TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Öztürk de ''Yetimhane projemiz büyük önem taşımakta. Zira yıllar süren savaş ve çatışmalardan etkilenen anasız babasız kalan çocukların geleceklerinin teminata alınmasında bu merkez çok önemli. Ülkenin farklı bölgelerinde yetimhaneler yapmayı sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.