TİMAV Genel Başkanı Öksüz:

TİMAV Genel Başkanı Öksüz:
"İstanbul Bakırköy'de yürüyüş yapan bir grubun, Emek ve Dayanışma Günü'nde 'İmam hatipler kapatılsın' pankartıyla meydanlara çıkmaları ne emekle ne alın terinin kutsallığıyla ne de dayanışmayla bağdaşmayan, haddi aşan çirkin bir olaydır"

KONYA (AA) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "İstanbul Bakırköy'de yürüyüş yapan bir grubun, Emek ve Dayanışma Günü'nde 'İmam hatipler kapatılsın' pankartıyla meydanlara çıkmaları, ne emekle ne alın terinin kutsallığıyla ne de dayanışmayla bağdaşmayan, haddi aşan çirkin bir olaydır." değerlendirmesini yaptı.

Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, toplumun bazı kesimlerinin emek ve alın terine el uzatacak, dayanışma ruhunu çatışmaya dönüştürecek girişimlerini üzülerek takip ettiklerini belirtti.

Bayram ve dayanışma ruhuyla idrak edilmesi gereken günler ve organizasyonlarda dahi toplumu ötekileştirmeye çalışan bir kesim olduğunu ifade eden Öksüz, insanları kin ve nefrete davet eden, sevgi ve hoşgörüden uzak bir dünya görüşünü benimseyen bu kesimlerin buldukları her fırsatta adeta huzursuzluk çıkarmayı kendilerine görev edindiğini bildirdi.

Bu kişilerin bir yandan da inançlara farklı şekillerle saldırıda bulunabildiğini aktaran Öksüz, şunları kaydetti:

"Son olarak İstanbul Bakırköy'de yürüyüş yapan bir grubun Emek ve Dayanışma Günü'nde 'İmam hatipler kapatılsın' pankartıyla meydanlara çıkmaları, ne emekle ne alın terinin kutsallığıyla ne de dayanışmayla bağdaşmayan, haddi aşan çirkin bir olaydır. İmam hatip okulları milletimizin milyonlarca evladına eğitim yuvası olmuş, halen milyonları aşan öğrenci sayıları ile halkımızın büyük teveccühüne mazhar olmuş kurumlardır. Tarih boyunca defalarca saldırılara, engellemelere ve kapatılma girişimlerine rağmen İmam Hatip Okulları, milletin himayesinde varlığını sürdürmüş, vatanına, milletine ve insanlığa hizmet etme yolunda milyonlarca nesil yetiştirmiştir. Hamisi millet olan imam hatipleri, bu pankartı taşıyanların ağababaları dahi kapatamazken niyet ve yaptıkları milletçe çok iyi bilinen üç beş çapulcunun açmış olduğu pankart veya attıkları 3-5 slogan bizleri asla yaralayamayacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.