Timofog sadece dezenfektan değil

Timofog sadece dezenfektan değil
Konukçu: "Timofog, Avrupa’da rutubet olan evlerin duvarlarında, ayak mantarı olan hastalarda, kanatlı hayvanların üst solunum yolu hastalıklarını önlemede, bitkisel ürünleri korumada ve daha sayamadığım birçok yerde kullanılıyor" dedi.

Timofog’un sisleme yöntemi ile kullanımında ortamda bulunan mantar, küf ve kötü kokuları yok ettiğini belirten Ali Konukçu, “Timofog sadece bir dezenfektan değil. Avrupa’da rutubet olan evlerin duvarlarında, ayak mantarı olan hastalarda, kanatlı hayvanların üst solunum yolu hastalıklarını önlemede, bitkisel ürünleri korumada ve daha sayamadığım birçok yerde kullanılıyor. O yüzden aynı zamanda bir ilaç olarak düşünmek gerekiyor” dedi.

dsc-0111.jpg

Kimyasal olmayan ve tamamen doğal olan ürünleri üretmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini aktaran Novaline Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Konukçu, “Bu bağlamda Timofog Markalı dezenfektanımız da alkolsüz olarak tamamen bitkisel ürünlerin yer almasını tercih ettik. Bu ürünümüzü sadece dezenfektan olarak da kullanmıyoruz. Aynı zamanda bir ilaç. Sisleme yöntemi ile dezenfektanımızı sisliyoruz. Sisleme ile bulunduğu ortama yapışıyor ve 90 gün boyunca mikrop ve bakterilerle savaşıyor. Hatta Nesibe Aydın Okulları’nda sisleme işlemini yaptık. İşlemden önce kapı kolları lavabo musluk başlarından örnekler alınarak testler yapıldı. Sisleme işlemi yapıldıktan 50-60 gün sonra gidip aynı testleri yaptığımızda ise sonuçlar beklediğimiz gibiydi. Yani dezenfektanımız mikrop ve bakterilerle savaşmaya devam ediyordu. Alkollü dezenfektanların öldürme süresi 1 dakikadır. Bir dakika sonra yeni mikroplar gelerek o ölen mikropları yer. Yani alkollü dezenfektanların el ve vücudu tahriş etmekten başka bir işe yaramaz. Ancak bitkisel dezenfektanlar akşama kadar tam koruma yapmaya devam ediyor” diye konuştu.

dsc-0096.jpg

MİKROPLARLA SAVAŞMAYA DEVAM EDİYOR

Timofog’un sisleme yöntemi ile kullanımında ortamda bulunan mantar, küf ve kötü kokuları yok ettiğine dikkat çeken Konukçu, “Konya’da Toyota firması ile bir çalışma yaptık ve çalışmamız neticesinde araçlarına sisleme uyguladık. Aktif kullanılan araçları bir ay sonra geldiğinde yapılan testlerde birlikte dezenfektanın hala savaştığını ve kötü kokuların yok olduğunu gördük. Ayrıca ürünümüz mantar ve küf gibi sorunlarla başa çıktığı için insanlar küf olan yerleri temizleyip üzerine dezenfektan sıkarak tekrar boyuyor. O alanda da 3-4 yıl boyunca küf sorunu ile karşılaşılmıyor. Ve ya kanatlı hayvanlarda üst solunum yollarını tedavi ediyor. Bunu Çumra’da uygulayan ve başarılı sonuçlar alan, kullanmaya devam eden müşterimiz var” şeklinde konuştu.

dsc-0098.jpg

İLAÇ OLARAK DÜŞÜNMEK GEREKİYOR

Mantar ve küf gibi sorunlara birebir çözüm sağlandığına vurgu yapan Konukçu, “Torku, süt fabrikasında boruları temizlemede bu ürünü kullanıyor. Mesela sütün üstüne sıkarsanız ürünü yoğurt olmaz. Çünkü mantar oluşumunu engelliyor. Timofog sadece bir dezenfektan değil. Avrupa’da rutubet olan evlerin duvarlarında, ayak mantarı olan hastaları da, ağızda çıkan aftların tedavisinde, kanatlı hayvanların üst solunum yolu hastalıklarını önlemede, bitkisel ürünleri korumada ve daha sayamadığım birçok yerde kullanılıyor. O yüzden aynı zamanda bir ilaç olarak düşünmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

dsc-0103.jpg

18 BİNDE 1’i BİLE VİRÜSÜ ÖLDÜRÜYOR

Timomix ve Timovac ilaçlarını da bitkisel olarak ürettiklerini aktaran Konukçu, “İlacımız aslında çok eksiden beri var.  Son dönemlerde çalışmalarına, pazar ağına ağırlık vermiştik. Koronavirüsle birlikte patlak verdi ve dünya pazarında yer aldık. Virüsle birlikte bitkisel ilaçların faydaları ortaya çıktı. Virüs üzerinde laboratuvar ortamında denemeler yaptık. İlacımızı 18 bin parçaya bölüp 18 binde birinin bile virüsün üzerine değdirdiğimizde öldürdüğünü gördük. Bunların tamamının da belgelerini mevcut zaten ürünümüz de FDA onaylı. Timomix’in içerisinde 55 bitkinin özü var. Timovac’ın içerisinde ise yüzde 75’ni kekik özü oluşturuyor. Kalan yüzde 25’ide diğer bitkilerden oluşuyor” dedi.

dsc-0108.jpg

AKCİĞER HASTALIKLARINI TEDAVİ EDİYOR

Timovac’ın kullanım alanları ve tedavi ettiği hastalıklarından bahseden Konukçu, “Timovac’ın kan sulandırıcı özelliği bulunuyor. Kan sulandırmak için kimyasal ilaçlar almaya gerek yok. Üst solunum yolları enfeksiyonlarında viral olan her iltihabı temizliyor. Yeni başlayan akciğer kanserini tedavi ediyor. Konya başta olmaz üzere Türkiye ve dünya genelinde geniş bir kullanım ağı mevcut. İnternet üzerinden Timovac diye aratma ve araştırma yapılırsa tüm sonuçlara ulaşılabilir. Birçok yerde nefes darlığı çeken astım hastalığı ve faranjiti tedavi etti. Timomix ise tamamen vitamin amaçlı kullanım sağlayan daha çok bitkinin yağı olduğu ilaçtır” diye konuştu.

dsc-0114.jpg

AMAZON’A DA SATIŞ YAPTIK

Timomix ve Timovac ilaçlarının başta FDA olmak üzere tüm belgelerinin olduğunu ve Amerika’da da satıldığını söyleyen Konukçu, “İnsanlar artık bitkisel ilaçların önemini anladı ve bitkisele yönelme var. Bu dönemde herkes bir bitkisel ilaç yapma furyasına girdi. Bizim ilaçlarımızın muadili olamayacak firmalar bin TL gibi fiyatlara satış yaparken amacımız herkesin fayda görmesi olduğu için 5’te bir fiyatına satıyoruz. Bu bağlamda da zaten direk dünyaca ünlü online satış markası olan Amazon’a ürünümüzü sattık. Muhtemelen devamı da gelecek. Birçok ülkede kendileri de testlerini yaptı. Tüm dünya da bitkisele yönelme var. Herkes de bitkisel yapmaya başladığı için vatandaşlarımız ürünleri alırken tüm belge ve onaylarının olup olmadığına dikkat etsinler” şeklinde konuştu.

dsc-0106.jpg

AMACIMIZ DOĞAL ÜRÜNLERİ İNSANLARA ULAŞTIRMAK

Timofog’da antiviral olarak ürünü toz haline getirerek tüm ürünlerde kullanacaklarının altını çizen Konukçu, “Bu anlamda da Ar-Ge çalışmalarımızın sonuna geldik ve deneme aşamasındayız. Yani toz haline getirdiğimiz ürünümüzü boya, pvc ve cam gibi ürünlerin içerisinde kullanacağız. Böylelikle yüzeye yapışan mikrop ve bakterilerle yüzeyler sürekli savaşacak. Şuanda deneme aşamasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çalışmalarımız başarılı olursa tuvalet kâğıdına varana kadar ürünümüzü kullanabileceğiz. Ayrıca bitki ekiminde tohumları Timofog ile yıkayarak ektiğimizde ürün veriminde artış görüyoruz. Sebebi de zararlı hastalık veya canlılar gelmediği için verim artıyor.  Amacımız kimyasal üründe uzaklaşarak insanlara doğal ürünlerle hizmet etmek” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.