TOBB tarafından Konya'da yaptırılan anaokulunun temeli törenle atıldı

TOBB tarafından Konya'da yaptırılan anaokulunun temeli törenle atıldı
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılacak olan 8 derslikli ana okulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılacak olan 8 derslikli ana okulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Beyşehir ilçesi Müftü Mahallesinde yapımına başlanan anaokulunun temel atma töreninde konuşan Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, TOBB'un Türk kültürü ve eğitimine sağladığı desteklere Beyşehir'deki proje ile bir yenisinin daha eklendiğini söyledi. Temeli atılan ana okulunun devlet millet bütünlüğünün güzel örneklerinden birisini teşkil ettiğini ifade eden Akbıyık, "Son yıllarda artan sanayi hamlesiyle istihdamın, özellikle kadın çalışan sayısının artmasıyla birlikte ana okullarına olan ihtiyaç gün geçtikçe çoğalmaktadır. Temelini atacağımız temel eğitim öğretim yuvası bu ihtiyacı karşılayacaktır. Okulumuz 8 derslikli ve 500 kişilik konferans salonu olan bin 400 metrekarelik kapalı alandan oluşmaktadır. Bu okulumuzda tam kapasite ile hizmet verildiğinde 240 yavrumuz eğitim görecektir. Temelini atacağımız eğitim öğretim yuvamızda bizleri gururlandıracak yarının devlet adamlarının, bilim adamlarının iş ve meslek insanlarının vatana millete ve ailesini hayırlı evlatların yetişmesini temenni ediyorum. Yapımında başta TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

aw154866-02.jpg

Beyşehir Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk da, temel atma töreninin ardından yapımı başlayacak olan ana okulunun Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Başkanlığı işbirliği ile Beyşehir'e kazandırılacağını belirterek, ilçeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ve kurban kesilmesi sonrasında anaokulu inşaatına ilk harç protokol tarafından konuldu.

Törene, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, ilçe belediye başkan adayları, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, daire amirleri, öğrenciler, vatandaşlar katıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.