Tozoğlu: Mağduriyetler giderilmeli

Tozoğlu: Mağduriyetler giderilmeli
İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, imar barışında mağduriyetler yaşandığını ifade etti.

İmar barışı uygulamaları hakkında açıklama yapan İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, “Ülkemizde 2018 yılında temelde kamuya gelir elde etme amaçlı olarak imar barışı uygulaması getirilmiş ve bu uygulamadan yararlanan kişilerin belirttikleri taşınmazları yasal hale getirecekleri hatırlatılmıştır” dedi. Tozoğlu, “Bu çerçevede 2017 yılı ve öncesinde inşa edilen taşınmazların yasa kapsamında olduğu belirtilmiş, beyan esas alınmış, belirtilen büyüklüklere göre paralar tahsil edilmiş ve dönem ilerledikçe uygulamalar farklılaşmıştır. Şehrimizde de imar barışından kaynaklı uyuşmazlıklar artmış. İlgili kuruluşlar imar barışı uygulamasından yararlanan vatandaşlara tebligatlar göndermeye başlamış ve taşınmazlarını yıkmaları gerektiğini belirtmiştir.

Son olarak Selçuklu ilçemize bağlı Sulutas Mahallesi'nde vatandaşlarımıza yazılar ve bildirimler yapılmış 21 Haziran pazartesi gününe kadar taşınmazlarını boşaltmaları istenmiştir. Ancak farklı bölgelerde aynı durumda olan taşınmazlarla ilgili olarak farklı uygulamalar yapılması vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir. Bu aşamada şehrimizi ve ülkemizi idare edenlere düşen temel görev yaşanan mağduriyetin giderilebilmesi için alternatif bir yol ve çözüm bulunmasıdır. Aksi halde vatandaşlarımız maddi olarak büyük bir külfetin altına girmiş olacaklardır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.