Tozoğlu’ndan Özdağ’a Tepki

Tozoğlu’ndan Özdağ’a Tepki
İYİ Parti Konya il başkanı Gökhan Tozoğlu, İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ’ n geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasına ilişkin sert konuştu

İYİ Parti Konya il başkanı Gökhan Tozoğlu, İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ’ n geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasına ilişkin sert konuştu. Tozoğlu, "Biz il başkanları olarak imza verdik. Disipline sevk edildi. İYİ Parti’nin yükselen trendi karşısında birileri sureti haktan görünen kişiler bu ivmeyi engelleyebileceklerini zannediyorlar. Ama şunu unutmasınlar. İYİ Parti bugün basın açıklaması yapan milletvekili sayesinde kurulmadı. Ha şunu unutmamak lazım. Sayın milletvekili Ümit Bey partililerimiz tarafından sevilen isimlerden bir tanesi idi. İYİ Partililerinin gönlüne girme kolaydır. Ama çıkmakta kolaydır. Türkiye artık iftira siyasetinden kurtulmalı" dedi.

İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ, geçtiğimiz gün bir basın açıklaması yaparak HDP ve İyi Parti'nin ortak anayasa taslağı hazırladığını iddia etti. Bu çarpıcı açıklamaların ardından Özdağ disipline sevk edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Konya il başkanı Gökhan Tozoğlu adeta ateş püskürdü. Tozoğlu, "Türkiye artık iftira siyasetinden kurtulmalı" dedi.

Tozoğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Pirincin içindeki siyah taşı ayırmak kolaydır. Pirincin içerisindeki beyaz taşı ayırarak zorduk. Sureti haktan görünen insanlar vardır. Yani sizin gibi görünürler ilk başta. Fakat belli amaca hizmet ediyorlardır. Ama bunu zaman içerisinde anlarsınız. İYİ Parti’nin şu anda Türkiye’ de yükselen bir ivmesi var. Şehrimizde yükselen bir ivmesi var. Bunlar zannediyorlar ki biz İYİ Parti’ye bir operasyon yaparsak, İYİ Parti’nin bu ivmesini aşağı doğru indiririz. Sahada sohbet ettiğimiz insanlarımız bize şöyle mi oluyor diye sormuyor ki. Bize sadece dedikleri şu: "Sağlam çalışın, sağlam politika üretin ve artık Türkiye de iktidarı değiştirin" diyorlar. Dolayısı ile bizim odaklandığımız gündem birilerinin partimiz içerisinden dışından hiç fark etmeksizin ne söylediğinden ziyade biz sadece ve sadece iktidara odaklanmış durumdayız"

"BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Partilerinin yükselen ivmesini düşürmek için operasyon yapıldığının altını çizen Başkan Tozoğlu, "Dolayısı ile ben şunu ifade ediğim. Bugün de bakın ben bu partinin il başkanıyım, ilçe başkanımız, yöneticilerimiz ile beraber biz sahada esnaf geziyoruz. Biz esnaf gezdiğimiz esnada partimizin bir milletvekili basın açıklaması yapıyor. Partiyi yerden yere vuruyor. Haksız ithamlarda bulunuyor. İftiralar atıyor. Ben Gökhan Tozoğlu olarak, şahsım olarak söylüyorum bunu: "Hakkımı helal etmiyorum" bu yaklaşımlara. Neden biliyor musunuz? Her birimiz her bir yöneticimiz, zor şartlar altında, hiçbir bedel almaksızın, tam aksine birtakım şeylerden fedakârlık yaparak siyaset kurumu ile ilgileniyoruz ve partimiz için mücadele ediyoruz. Biz bunu yaparken esnafa partimizi anlatırken bir milletvekilinin kalkıp aslı astarı olmayan şeyleri gündeme getirmeye çalışmasının altında birçok şeyi aramak lazım. Ve arıyoruz. Bulduk. Ve bulduğumuz şudur: "İYİ Partinin yükselen trendi karşısında birileri sureti halktan görünen kişiler bu ivmeyi engelleyebileceklerini zannediyorlar. Ama şunu unutmasınlar. İYİ Parti bugün basın açıklaması yapan milletvekili sayesinde kurulmadı. Ha şunu unutmamak lazım. Sayın milletvekili Ümit Bey partililerimiz tarafından sevilen isimlerden bir tanesi idi. İYİ Partililerinin gönlüne girme kolaydır. Ama çıkmakta kolaydır. Ümit bey bir ay önce dedi ki ben parti içi meselelerimi TV programında konuşmam dedi, partililerimiz gür bir biçimde alkışladılar. Doğru tavır budur dediler. Ama aynı sayın Özdağ partinin iç meseleleri diye ki, bunu söylediğinizde olan meseleler konuşulur. Bu iç mesele falan değil. Bu bir iftiradır. Ve parti disipline sevk etti. Biz il başkanları olarak imza verdik. Çünkü artık Türkiye’nin terk etmesi gereken bir şey var. O da iftira siyaseti" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.