Tredium’dan enerjide yerli üretim atağı

Tredium’dan enerjide  yerli üretim atağı
Türkiye’de ilk kez Konya’da kurulacak Lityum İyon Tesisinin Bilgilendirme Toplantısında konuşan ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, “Asıl hedefimiz enerjide yerli üretimi artırmak" dedi.

TREDİUM Batarya Hücresi ve Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Ananim Şirketi tarafından, Türkiye’nin stratejik yatırımlarından batarya hücresi üzerine Türkiye’de ilk kez Konya’da kurulacak lityum iyon tesisinin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Dedeman Otel’de düzenlenen programa ASKON Konya Şube Başkanı ve TREDİUM Batarya Hücresi ve Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Sinacı, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, ASPİLSAN Genel Müdür Yardımcısı Nihat Aksüt, TAYKO Pil Üretim CEO’su Dr. Tayfun Koçak, WYG Proje Yöneticisi Serdar Kabukcuoğlu ve çok sayıda ASKON üyesi katıldı.

tredium.jpg

Programın açılış konuşmasında pilin, tarihin kendisi kadar eski olduğunu ve her dönemde ihtiyaç duyulmuş bir güç haline geldiğini ifade eden Başkan Sinacı, “Enerji bir sistemin iş yapma kapasitesidir. Hepinizin çok iyi bildiği gibi kimyasal enerjiyi depolayarak istenildiğinde elektrik enerjisine çeviren sisteme batarya, diğer bir adıyla pil diyoruz. İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüze görüyoruz ki enerjiyi elinde tutan hayatı da elinde tutacak ve ona her zaman güven verecektir. Enerji hayatımıza bu kadar güç katmakta. Bizler içinde bulunduğumuz teknoloji çağında bataryanın sağlayacağı enerjiye ne kadar çok ihtiyaç duyduğumuzu fark ettik ve neden kendi batarya hücremizi üretmiyoruz diye kendimize sürekli sorular sorduk. Bu teknoloji çağında biz de olmalıyız. Biz de tarihe imza atmalıyız düşüncesiyle Tredium olarak batarya hücresi üretmeye ve enerji piyasasına hep birlikte yatırım yapmaya karar verdik” dedi.

ŞEHRİMİZE BU GURURU YAŞATACAĞIZ

Asıl hedeflerinin enerjide yerli üretimi artırmak olduğunu söyleyen Başkan Sinacı, “Milli enerji çalışmalarıyla güçlü bir ekosistem dahilinde taraf olan kurum ve kuruluşlarla birlikte ülkemize ve şehrimize hep birlikte bu gururu yaşatmak olacaktır. Fikrin ortaya çıktığı anda itibaren projemize inandık. Ortaklarımıza inandık. Ülkemizin insan kaynağına inandık. Devletimizin enerji ile ilgili politikalarına inandık. En önemlisi de Avrupa ve Türkiye’de ilk olarak silindir pil üretimine başlayan, bu konuda derin bilgi ve tecrübelere sahip ASPİLSAN Enerji’ye inandık. Bugün bizimle birlikte olmalarının mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

‘ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’

Yolun zorlu kısımlarını hep birlikte, güçlü şekilde aştıklarını aktaran Başkan Sinacı şu şekilde konuştu: “Şimdi birlikte projemizi hayata geçirme zamanı geldi. Çok çalışacağız. İnancımızla ülkemize değer katarak uluslararası arenada söz sahibi olan ve her zaman başarı odaklı, enerjide gücü elinde tutan güçlü bir iş modeli olacağız. Bu bağlamda Tredium’a inanan ülkemiz için maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, projemizi sabır ve sebatla dile getiren değerli yol arkadaşlarım Taner Doğan, Ufuk Usta başta olmak üzere emeği geçen tüm takım arkadaşlarıma, ASKON Konya Şubesi Yönetim Kurulu’na, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Vehbi Konarılı’ya, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Mahmut Sami Şahin’e, tüm ortaklarımıza ve iş dünyamıza şükranlarımı arz eder, fabrikamızın temel atma töreninde ve ilk bataryanın üretiminde hep birlikte olmayı arzu ediyorum.”

Başkan Atilla Sinacı’nın açılış konuşmasının ardından ASPİLSAN Genel Müdür Yardımcısı Nihat Aksüt, TAYKO Pil Üretim CEO’su Dr. Tayfun Koçak, WYG Proje Yöneticisi Serdar Kabukcuoğlu, konu ile ilgili çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. (Mine Doruatlı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.