TŞOF Başkanı Apaydın:

TŞOF Başkanı Apaydın:
"Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler şoför esnafını doğrudan ilgilendiriyor"- "SRC belgesi olan sürücülerimiz 63 değil, 66 yaşına kadar çalışabilecekler"

ANKARA (AA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, SRC belgesi (mesleki yeterlilik) olan sürücülerin 63 değil, 66 yaşına kadar çalışabileceklerini açıkladı.

Apaydın, yaptığı açıklamada, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin şoför esnafını doğrudan ilgilendirdiğini belirtti.

Söz konusu yönetmelik için uzun süredir Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileriyle görüştüklerini aktaran Apaydın, artık SRC belgesi olan sürücülerin 63 değil, 66 yaşına kadar çalışabileceklerini bildirdi.

Apaydın, "1 adet otobüsle D4 yetki belgesi alacak olan gerçek kişiler için yetki belgesi ücretinden yüzde 85 indirim uygulanacak ve SRC belgesine sahip olan şoförler 66 yaşına kadar çalışabilecekler. En önemlisi D4 yetki belgesi sahipleri için terminal kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Mesleği bırakanların vergi mükellefiyetliklerini yenilemeleri halinde mesleğe geri dönmelerinde kolaylıklar sağlandığına dikkati çeken Apaydın, "Vergi mükellefiyeti sona erdiği için yetki belgesi iptal edilenler, 1 Ağustos 2017'ye kadar müracaat etmeleri halinde yetki belgesi ücretinin yüzde 15’i tutarında ödeme yaparak, belgelerini alabilecekler." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.