Tunceli'de terör operasyonu

Tunceli'de terör operasyonu
Tunceli'de düzenlenen operasyonda silah, mühimmat, yaşam malzemesi ve seyyar diş ünitesi cihazı ele geçirildi

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de düzenlenen operasyonda silah, mühimmat, yaşam malzemesi ve diş tedavisinde kullanılan ekipman ele geçirdiği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 4. Komando Tugay Komutanlığı sevk ve idaresinde, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı unsurlarının da katılımıyla, 16-17 Şubat tarihleri atasında operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonun Bali Deresi bölgesinde gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operasyonda 8 AK-47 piyade tüfeği, 2 RPG-7 roketatar, 2 RPG-7 anti tank roketatar mühimmatı, 2 el bombası, 500 gram C3 patlayıcı, 50 kilogram amonyum nitrat, bin 149 BKC makinalı tüfek mühimmatı, 48 AK-47 piyade tüfeği mühimmatı, 9 boş AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 1 kamera, 2 dürbün, çift kişilik çadır, 2 soba, muhtelif ebatlarda 3 bidon, çeşitli mutfak, yaşam ve giyim malzemeleri ile seyyar diş ünitesi cihazı, seyyar diş ünitesi röntgen cihazı ve diş tedavisine yönelik çok sayıda alet ve malzeme ele geçirilmiştir."

Operasyonların devam edeceği belirtilen açıklamada, "Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde teröristle mücadele harekatını azim ve kararlılıkla sürdürecektir" ifadesine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.