Tunus-AB ilişkileri

Tunus-AB ilişkileri
AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Hahn :- "AB, devrimden sonra Tunus'a, bağış ve kolay kredi şeklinde olmak üzere 3,3 milyar avro finansal destek sağlamıştır" - "Ülkede iki dil konuşulmasından dolayı Tunus, Ar

TUNUS (AA) - Avrupa Birliği'nin (AB), devrimden bu yana Tunus'a, kredi ve bağış şeklinde olmak üzere 3,3 milyar avroluk finans desteği sağladığı bildirildi.

Tunus'a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi ile görüşen AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, Kartaca Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi.

Hahn, "İki dil konuşulmasından dolayı Tunus, Arap ve Afrika kültürü ile medeniyetini ve Avrupa'nın değerlerini kolaylaştırıp tercüme ve ifade etmede önemli rol oynayabilir" dedi.

Hahn "Avrupa'nın çıkarı, bölgede istikrarın olmasıdır. Tunus bu çıkarları gerçekleştirmede önemli rol oynayabilir" şeklinde konuştu.

AB'nin ve Tunus'un bölgedeki birçok ülkeyle seçkin ilişkilere sahip olduğuna işaret eden Hahn, Sibsi'nin, Avrupa'nın Kuzey Afrika ülkeleri arasındaki ticaret imkanlarını desteklemesini talep ettiğini ve bu konuda Tunus'a desteğe devam edeceklerini belirtti.

Basın toplantısının sonunda Hahn, "AB, devrimden bu yana Tunus'a 3,3 milyar avro bağış ve kolay kredi şeklinde olmak üzere finansal destek sağlamıştır" dedi.

Üç günlük resmi ziyaret için dün Tunus'a gelen Hahn, dün de Dışişleri Bakanı Humeys el-Cihinavi ile bir araya gelmişti.

AB-Tunus Ortaklık Kurulu toplantılarının 18 Mayıs'ta Lüksemburg'ta yapılması planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.