Tunus Dışişleri Bakanlığından "Hizbullah" açıklaması

Tunus Dışişleri Bakanlığından "Hizbullah" açıklaması
Tunus Dışişleri Bakanlığı:- "Arap İçişleri Bakanları Kurulu'nun açıklamasında Hizbullah'ın terör örgütü olarak tasnifi yoktur"

TUNUS (AA) - Tunus Dışişleri Bakanlığı 2 Mart'ta Arap İçişleri Bakanları Kurulu toplantılarının ardından yayınlanan açıklamada Hizbullah'ın terör örgütü olarak sınıflandırılmadığını iddia etti.

Tunus Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada "Arap İçişleri Bakanları Kurulu'nun 33'üncü dönem toplantıları sonrasında yayınlanan açıklamada Hizbullah'ın terör örgütü olarak tasnifi yoktur" ifadeleri yer aldı.

Bakanlığın açıklamasında, kuruldan yapılan söz konusu açıklamanın bağlayıcı özelliğe sahip bir karar olmadığına işaret edilerek, Tunus'un dış politika değişmezlerinden birinin de başka ülkelerin iç işlerine müdahale etmemek olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Tunus'un böyle bir toplu açıklamaya katılması, Hizbullah'ın Lübnan topraklarının bir kısmının işgalden kurtarılmasında oynadığı önemli rolü ve Filistin davasına desteğinde yaptıklarını görmezden geldiği anlamı taşımaz. Bu bağlamda Tunus, bu hareketin bölge ülkelerinin istikrarı ve iç güvenliklerini tehdide dair işlerden sakınmasının zorunluluğunu da vurgulamaktadır."

Tunus'ta 2 Mart Çarşamba günü toplanan Arap İçişleri Bakanları Kurulu 33'üncü dönem toplantısının kapanışında yapılan yazılı açıklamada, "Arap İçişleri Bakanları Kurulu, terörist Hizbullah örgütünün bazı Arap ülkelerinde toplumsal barışı ve güvenliği sarsan tehlikeli çalışmaları ve uygulamalarından dolayı örgütü kınıyor" denilmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.