Tunus Nahda Hareketi Lideri Gannuşi:

Tunus Nahda Hareketi Lideri Gannuşi:
"Barışçıl çözüm noksan da olsa savaştan daha iyidir"- "Libya'da bazılarının diğerlerinin yararına feragatte bulunması gerekir"

TUNUS (AA) - Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, ülkesinin Libya'ya yönelik askeri müdahaleye karşı olduğunu, barışçıl çözümün eksik de olsa savaştan daha iyi olduğunu belirtti.

Gannuşi, Nahda Hareketi'nin meclis binasında Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Muhammed bin Ganim el-Ali el-Muadid onuruna düzenlenen program sırasında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinin Libya'ya askeri müdahaleye karşı olduğunu, krizlerin savaşla değil, barışçıl siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Gannuşi, "Tunus, siyasi sorunlar ve çatışmaların çözümünde araç olarak savaşın kullanılmasına karşı. Savaş, felaketleri beraberinde getirir. Libyalıların barışçıl çözüme ulaşmalarını temenni ediyorum. Barışçıl çözüm noksan da olsa savaştan daha iyidir" dedi.

Libyalı çeşitli kesimler ile iletişimde olduklarını belirten Gannuşi, "Uzlaşının sağlanması ve ülkeyi savaştan ve felaketten kurtaran Tunus örneğini benimsemeleri konusunda teşvik etmek için Libyalı kesimler ile iletişimdeyiz. Tunus'ta Nahda'nın iktidardan vazgeçmesi gibi Libya'da da bazılarının diğerlerinin yararına feragatte bulunması gerekir" ifadesini kullandı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Faiz Sirac, dün akşam Fas’ın Suheyrat kentinde düzenlediği basın toplantısında, 18 bakandan oluşan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin kurulduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.