Tunus'ta terörle mücadele

Tunus'ta terörle mücadele
Kabis vilayetinde çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, 1 asker yaralandı

TUNUS (AA) - Tunus'ta güvenlik güçlerinin terörle mücadele kapsamında güneydeki Kabis vilayetinde yaptığı arama çalışmaları sırasında çıkan çatışmada iki teröristin öldüğü, bir askerin yaralandığı bildirildi.

Tunus İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kabis vilayeti dağlık arazide silahlı bir grubun varlığı şüphesi üzerine arama çalışmaları başlatıldığı, aramalar sırasında teröristlerle girilen silahlı çatışmada iki teröristin ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

Çatışmada ayrıca bir askerin de hafif yaralandığı aktarılan açıklamada, teröristlere ait iki adet "AK-47" tipi Kalaşnikof tüfek ele geçirildiği, bölgede operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Tunus'ta özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan terör olayları ülkenin istikrarına büyük darbe vurmuştu. Libya'daki iç savaşın, Tunus'ta yaşanan ekonomik zorluklar ve güvenlik sıkıntıların temel nedeni olduğu savunuluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.