Tunus'taki Libyalıların sayısı

Tunus'taki Libyalıların sayısı
TUNUS (AA) - Tunus'ta yaşayan Libyalıların sayısının 2 milyon 671 bin kişi olduğu bildirildi.Tunus İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, dünden...

TUNUS (AA) - Tunus'ta yaşayan Libyalıların sayısının 2 milyon 671 bin kişi olduğu bildirildi.

Tunus İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, dünden bu yana muhtelif sınır kapılarından ülkeye 3 binden fazla Libyalının girdiği ve 16 Şubat tarihi itibarıyla Tunus'ta yaşayan Libyalıların sayısının 2 milyon 671 bin 188 olduğu belirtildi.

Ülkenin çeşitli kentlerinde yaşayan Libyalıların özellikle başkent Tunus'un lüks semtlerinden Nasr'da yaşadığı biliniyor.

Buna göre 6 milyon 733 bin nüfusa sahip Libya'nın üçte birinin Tunus'ta yaşadığı ortaya çıkmış oldu.

Libya'da Mayıs 2014'te Trablus hükümetini indirmeye yönelik emekli General Halife Hafter'in başlattığı darbe girişimiyle çıkan kriz sonrasında milyonlara varan Libya vatandaşı ülkenin batısındaki Tunus'a geçiş yapmıştı.

Son dönemde Libya'daki yönetim krizinden dolayı başta ABD olmak üzere çeşitli ülkeler tarafından terörle mücadele kapsamında askeri müdahale dillendirilmeye başlanmıştı ancak Tunus askeri operasyona mülteci akını ve teröristlerin sızması endişesinden dolayı karşı olduğunu açıklıyor. Muhtemel bir operasyon için Tunus ile koordineli olunması gerektiğini yineleyen ülke yetkilileri, savaştan kaçarak sınırdan Tunus'a geçecek Libyalılar için gerekli insani ve güvenlik hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.