Turizmci bayram yaptı

Turizmci bayram yaptı
Bayram tatilinin 9 gün olması ile birlikte tatil beldeleri tabiri caizse doldu taştı. Pandemi süresince iş yapamayan turizmcinin de bu tatille yüzü güldü

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turizmde görülen hareketlilik, Koronavirüs salgını nedeniyle iki yıldır istediği gibi bir sezon geçiremeyen turizmcileri mutlu etti. Otellerde neredeyse yüzde yüze varan doluluk sektör temsilcilerini mutlu ederken, tatilciler de uzun bir aradan sonra tatil yapmanın keyfini yaşadı. Fakat tatil süresince pandeminin unutulduğu ve maskelerin artık kullanılmadığı da dikkatlerden kaçmadı. Nüfusunu üçe beşe katlayan tatil beldelerinde mesafenin korunamadığı alanlarda maskenin ağızlarda olmayışı, ‘Ölümler artar mı? Yeniden kapanma olur mu’ sorularını da akıllara getirdi.

TÜRKİYE’NİN GÜNEYİ DOLDU TAŞTI

Özellikle Muğla ve Antalya’da sahiller tatil boyunca doldu taştı. Turizmin başkenti Antalya'ya bu yıl gelen turist sayısı 3 milyon 24 bin 843'e ulaştı. Tatilde Konyaaltı Plajı’nı tercih eden yerli turistler yoğunluk oluşturdu. Tatilciler denize girmenin dışında, sahilde yürümeyi, bisiklete binmeyi ve alışverişin tadını çıkarmayı da ihmal etmedi. İzole bir tatil isteyenlerin tercihi de karavan ve çadırlar oldu. Bodrum’un dünyaca ünlü Paşatarlası ve Kumbahçe sahilleri ise yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğradı. Tatilciler sıcak havada denizin ve güneşin keyfini çıkardı. Fethiye’yi tercih eden tatilciler, ise denize tatili dışında, Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş ve eşsiz Ölüdeniz manzarasını izleme fırsatı buldu. Marmaris de ise eğlence mekânları ve cip safarileri ön planda olurken esnaf pandemi sürecinde ilk kez bu kadar çok müşteri ağırladı.

TURİSTLER EGE’YE AKTI

Ege’nin turizm beldelerinden olan Cunda Adası, Çeşme, Ayvalık, Alaçatı, Şirince ve Kuşadası’nda bayram tatili yoğunluğu oldukça fazlaydı. Ege kıyılarındaki tesislerde doluluk oranları yüzde 90’ı aştı. Özellikle Ayvalık ve Sarımsaklı plajlarında yer bulmak neredeyse imkansızdı. Deniz kum ve güneşin tadını çıkaran tatilcilerin yanı sıra kültür turlarına katılan turistlerde özellikle Efes Antik Kenti’nde tarihe yolculuk yapma fırsatı buldu. Şirince Köyü’nün de son 5-6 yıldır revaçta olmasıyla turistler ziyaret etmeden geçmedi. Özellikle bayramda Ege’nin esintili olması tatilcilerin günün her saatini dolu dolu değerlendirmesine sebep oldu.

HALK TATİLCİLERDEN ŞİKAYETÇİYDİ

Esnaf her ne kadar tatilcilerden memnun olsa da tatilciler esnaftan şikayetçiydi. Fiyatların tüm tatil beldelerinde fahiş durumlara gelmesi turistleri isyan ettirdi. Özellikle Alaçatı ve Çeşme’de kafe ve restoranlarda uçuk rakamları gören turistler esnafın bu yaptığının yetkililer tarafından görülmesi gerektiğini ifade etti. Tatil kentlerinde yaşayan halk ise tatilcilerin pandemiyi umursamaz tavırlarına karşı tepkiliydi. Vaka artışını önemsemeyen ve aşı yaptırmadığı halde maskesiz kalabalık içinde gezen turistlere beldelerde yaşayan halk sitem etti. Zaman zaman ikazlara maruz kalan tatilciler ise pandemiyi önemsemeyerek tatil yapmaya devam etti.

YOLLAR ARAÇLARA DAR GELDİ

Türkiye'nin önemli kara yolu kavşaklarından Konya'da, Kurban Bayramı tatilinin son gününde yola çıkan sürücüler, Ankara-Antalya-Adana güzergahlarında araç yoğunluğuna neden oldu. Trafik ekipleri, Konya girişindeki kontrol noktalarında, sürücüleri yorgun seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

ANKARA YOLU

Konya-Ankara kara yolunda yoğunluk nedeniyle Kulu ilçesinde uzun bir araç kuyruğu oluştu, sürücüler ilçe merkezini ortalama yarım saatte geçebildi.

ANTALYA YOLUNDA UZUN KUYRUK

Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Manavgat karayolunda trafik yoğunluğu yaşandı, uzun araç kuyrukları oluştu. Karayolunda özellikle İstanbul, Ankara, Konya ve Kayseri plakalı araçların yoğunluğu dikkat çekti.

BEYŞEHİR'DE 9 GÜNLÜK TATİL YOĞUNLUĞU

Konya'nın Beyşehir ilçesi, 9 günlük kurban tatilinde yoğun ziyaretçi ağırladı. Kurban Bayramı tatiliyle yerli ziyaretçilerin yanı sıra gurbetçilerin de ilçeye gelmesi Beyşehir'de nüfus yoğunluğunu artırdı. Piknik ve mesire alanları ve Karaburun Plajı'nda günü yoğunluk ilçe esnafının da yüzünü güldürdü. İlçe merkezindeki Eşrefoğlu Köprüsü'nde de trafik akışı zaman zaman durma noktasına geldi, uzun araç kuyrukları oluştu. (Gülşen Çopur)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.