Türk Dünyası Şehircilik Kurultayı Bakü'de yapılacak

Türk Dünyası Şehircilik Kurultayı Bakü'de yapılacak
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan:- "Arzu ediyoruz ki milli bir şehircilik politikamız olsun. Zengin kültürümüzden de esintiler alan, mimari dokusu zengin şehirlere sahip olalım istiyoruz. Bu kurultay geleceğe yönelik ortak yol haritamızın oluş

BAKÜ (AA) - Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de "Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı" gerçekleştirecek.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, kurultayın istişare heyeti üyeleri olan Türk Dünyası Kurultayları Genel Koordinatörü İlyas Demirci, Giresun Üniversitesi Rektörü Pof. D. Aygün Attar ve Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Kayıhan'la Bakü'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Ceylan burada yaptığı konuşmada, iki yılda bir yapılan kurultayın bu yıl ekimde Bakü'de düzenlenmesinin kararlaştırıldığını ve "Bir millet, iki devlet" anlayışı ile birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine vurgu yapan lider olan merhum Haydar Aliyev'e ithaf edildiğini belirtti.

Türk dünyasının ünlü mühendis, mimar ve şehircilerinin bu kurultayda bir araya geleceğini bildiren Ceylan, ana tema olarak ise "Enerjide ve ulaşımda kıta aşan projeler"in belirlendiğini aktardı.

Kurultay kapsamında Türk dünyasında şehircilik alanında ortak bir anlayış ve işbirliğinin sağlanması amacıyla bakan ve yetkililerin katılımıyla Şehircilik Konseyi toplantısının da yapılacağını dile getiren Ceylan, "Türk dünyası kültür başkenti" ilan edilen Şeki şehrinin kimlikli ve kişilikli marka değeri alabilmesi kapsamında da bir dizi faaliyette bulunulacağını kaydetti.

Şehircilik politikalarının kurultayda masaya yatırılacağını belirten Ceylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Arzu ediyoruz ki milli bir şehircilik politikamız olsun. Geleceğe ortak adımlarla yürüyelim istiyoruz. Şehirlerimiz yaşanabilir şehirler olsun istiyoruz. Çağdaş fakat geleneklerimize de uygun mimari yapıda şehirler oluşturalım. Zengin kültürümüzden de esintiler alan, mimari dokusu zengin şehirlere sahip olalım istiyoruz. Bu kurultay geleceğe yönelik ortak yol haritamızın oluşturulacağı bir kurultay olacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.