Türk Eğitim-Sen Konya: Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimize sahip çıkalım

Türk Eğitim-Sen Konya: Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimize sahip çıkalım
Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata,24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata,24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ata, yayınladığı mesajında şu sözlere yer verdi. Öğretmenlerimiz mutsuz, öğretmenlerimiz tedirgin. Yine bir 24 Kasım günü siyasilerimizden ve yöneticilerimizden güzel sözler işitip, sonra yine unutulmaktan, kendi kaderlerine terk edilmekten, kronik hale gelmiş problemlerinin çözümsüzlüğünden bıkmış, usanmış durumdalar.

          “Siyaset üstü, milli ve bilimsel” bir anlayışla uygulanması gereken eğitim sistemimizin ana karakterleri öğretmenlerimizin sahipsizliği gerçekten dikkat çekmektedir. Covid-19 pandemi sürecinde zorunlu olarak ara verilen yüz yüze eğitimden dolayı bütün gözler öğretmenlere çevrilmiş, çalışmadan kazanan bir meslek gurubu şeklinde kamuoyunda haksız eleştirilere maruz kalmışlardır. Sanki Covid-19’u öğretmenler icat etmiş, okulların kapanmasında öğretmenler etkili olmuşçasına her önüne gelen öğretmen için bir şeyler söylemiştir. Vefa Destek Gurupları ve Filyasyon ekiplerinde görevlendirilmeleri bir yana, aynı zamanda uzaktan eğitim için her türlü fedakârlığı yapmaları istenmiştir. Bu baskı artık öğretmeni moral ve motivasyon açısından çalışamaz hale getirmiştir.

             Halbuki ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizin “fikren, bedenen ve ilmen güçlü, fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür” bireyler olarak yetiştirilmesi ve ülkemizin “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması” hedefine ancak, idealist, fedakar, donanımlı ve mesleğinde itibar gören öğretmenlerimizle ulaşabiliriz. Öğretmenin itibarı, devletimizin ve toplumun itibarı olacaktır. Öğretmene verilen değer, geleceğe verilen değerdir. İtilip kalkılan, bir joker misali her kulvarda çalışmaya zorlanan, itibarsızlaştırılan öğretmenle geleceğimizi inşa etmemiz mümkün gözükmemektedir.

         Bu 24 Kasım’da öğretmenlerimizin acil çözüm üretilmesini beklediği konular şunlardır;

  • Öğretmen Meslek Kanunu TBMM nezdinde bir an önce görüşülüp yürürlüğe konulmalıdır.
  • 3600 Ek Gösterge sözü bir an önce yerine getirilmelidir.
  • Öğretmenlerimiz günün ekonomik şartlarına uygun maaş ve ek ders ücreti almalıdır.
  • Öğretmen atama sistemindeki yanlışlar ortadan kaldırılmalı, “sözleşmeli öğretmen” değil “kadrolu öğretmen” ataması devlet politikası olmalıdır.
  • Adaylık kaldırma sınavından vazgeçilmeli, sınavsız sisteme geri dönülmelidir.
  • Ücretli öğretmenlik, vekil öğretmenlik, sözleşmeli öğretmenlik uygulamalarından vazgeçilmeli, yıllardır atama bekleyen öğretmen adayları kadrolu öğretmen olarak bir an önce atanmalıdır.
  • Mahkeme kararları uygulanmalı ve hukuk bütün uygulamalarda egemen olmalıdır.
  • Yönetici atama ve sözleşmeli öğretmen atama sistemindeki mülakat kaldırılmalıdır.
  • Öğretmenlerimize kendilerini geliştirip yenileyecekleri imkânlar sağlanmalıdır.

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “En büyük eserim!” dediği Cumhuriyeti Türk gençliğine, gençliğin eğitimini de “Dünyanın her tarafında insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurları” diye nitelediği Türk öğretmenlerine emanet etmiştir. Geleceğimize güvenle bakmak ve beka sorunu yaşamamak istiyorsak, geleceğimizin manevi mimarları olan öğretmenlerimize layık oldukları değeri vermeli, gerekli saygıyı ve özeni göstermeliyiz.

           Bu duygu ve düşüncelerle, öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Şehit ve ebediyete göçmüş öğretmenlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ömürler ve görevde olan öğretmenlerimize de başarılı hizmet yılları diliyorum. “dedi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.