Türk-İş Genel Başkanı Atalay:

Türk-İş Genel Başkanı Atalay:
"Yeni gerginlik ve sıkıntılara gerek yok. İçeride ve dışarıda ülkenin başında yeteri kadar sıkıntı var zaten. Ülkemizin önceliği kıdem tazminatı ve kiralık işçilikle ilgili düzenleme yapılması değil. Bunu isteyenler görüşlerini tekrar gözden geçirsinler"-

ANKARA (AA) - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Yeni gerginlik ve sıkıntılara gerek yok. İçeride ve dışarıda ülkenin başında yeteri kadar sıkıntı var zaten. Ülkemizin önceliği kıdem tazminatı ve kiralık işçilikle ilgili düzenleme yapılması değil. Bunu isteyenler görüşlerini tekrar gözden geçirsinler" dedi.

Atalay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki CHP heyetini kabulünde, ülkenin güçlü bir muhalefete sahip olmasını istediklerini söyledi.

Muhalefetin güçlü olması halinde hükümetlerin, sivil toplum örgütlerinin sorun ve sıkıntılarına çok daha duyarlı olduğunu belirten Atalay, geçmişte bunun örneklerini gördüklerini ifade etti.

Türk-İş olarak kuruldukları günden bugüne kadar her zaman ülkenin yanında olduklarını dile getiren Atalay, bugün bir grup sivil toplum örgütüyle beraber Ankara'da terör saldırısının yaşandığı yeri ziyaret edip olayda yaşamını yitirenleri andıklarını anımsattı.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini ve Türk-İş olarak bu zor günlerde Türkiye'nin yanında yer aldıklarını vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:

"Ülkenin içinde bulunduğu durum ortada. Yeni gerginlik ve sıkıntılara gerek yok. İçeride ve dışarıda ülkenin başında yeteri kadar sıkıntı var zaten. Ülkemizin önceliği kıdem tazminatı ve kiralık işçilikle ilgili düzenleme yapılması değil. Bunu isteyenler görüşlerini tekrar gözden geçirsinler. Esnek çalışma maalesef ülkemizin başına taşeron işçilikten daha beter sorun olacak. Tarımda çalışan kadınlarla ev temizliğine ve hasta bakımına giden kadınlarla askerden dönen gençlerle ilgili düzenleme yapılsın. Ama esnek çalışmayı, çalışma hayatının tamamına yaymak bu ülkeye yakışmıyor."

Kıdem tazminatı konusunda mevcut 30 günlük haktan vazgeçmeyeceklerini belirten Atalay, "29 gün 23 saati önümüze getirsinler biz bu işin içinde olmayız. Kıdem tazminatında mevcut sistemden memnunuz. 30 günün korunmasını istiyoruz" dedi.

Atalay, esnek çalışmayla ilgili düzenleme konusundaki hassasiyetlerini geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini anımsatarak, düşüncelerini bugün akşam Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yarın da Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ileteceklerini söyledi.

- "Türk-İş'in hassasiyetlerini önemsiyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba da Türk-İş yönetimini Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 Mart'ta sivil toplum kuruluşlarıyla yapacağı toplantıya davet etti.

Gerek kıdem tazminatının fona devredilmesi fikrine, gerekse de esnek çalışmayla ilgili işçilerin aleyhine olan düzenlemelere karşı olduklarını belirten Ağbaba, şöyle konuştu:

"Esnek çalışan uygulamasıyla işçilerin köle pazarında olduğu gibi alınıp satılması söz konusu olacak ki bu durum insan onuruna yakışan bir uygulama değil. Avrupa'nın hatalarını görüp vazgeçtiği bu sistemin Türkiye'de uygulanmasını yanlış buluyoruz. Türk-İş'in hassasiyetlerini önemsiyoruz. İşçilerin lehine olan her düzenlemenin yanında, aleyhine olan her düzenlemenin karşısında olmaya devam edeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.