Türk Kızılayı Madaya'yı yalnız bırakmıyor

Türk Kızılayı Madaya'yı yalnız bırakmıyor
Suriye'de kuşatma altında yaşam mücadelesi verenlere temel ihtiyaç maddeleri ulaştırılıyor

ANKARA (AA) - Türk Kızılayınca, Suriye'de kuşatma altındaki Madaya'ya insani yardımlar sürdürülüyor.

Türk Kızılayından yapılan açıklamada, yardım çalışmalarının yerel sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde yapıldığı belirtildi. 40 bin kişinin kuşatma altında yaşadığı Madaya'da en çok ihtiyacı olan ailelerin listesinin çıkartıldığı ifade edilen açıklamada, bu ailelere temel ihtiyaç maddelerinden oluşan yardım kolilerinin ulaştırıldığı aktarıldı.

Açıklamada, nüfusu 6'dan fazla olan yaklaşık 200 aile tespit eden Türk Kızılayının içinde bebek sütü ve maması, şeker, un, pirinç, bulgur, kuru fasulye, balık konservesi, zeytin, salça, makarna ve helva bulunan yardım kolileri gönderdiği aktarıldı.

Dağıtımın çok zor şartlarda yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Madaya'da büyük bir insani trajedi yaşanıyor. Biz, çatışan tüm tarafları insani hukukun gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Madaya'nın kapıları, insani yardımlar için sürekli açık tutulmalı. Özellikle korunmaya muhtaç kesimlere devamlı yardım yapılabilecek mekanizmalar bir an önce hayata geçirilmeli. Biz, bu kez satın alma ve dağıtım güçlüklerinden de kaynaklı nedenlerle yaklaşık 150 bin liralık bir yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu yardımlarımız sürecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.