Türk Kızılayı Malatya Bölge Toplantısı

Türk Kızılayı Malatya Bölge Toplantısı
Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Kınık: - "Çok az kurumlar, değerler vardır ki onlara baktığınızda hiçbir şüphe duymadan, hiçbir tartışmaya mahal vermek sizin size millet olduğunuzu hatırlatır. Kızılay da bu kurumlardan birisidir"

MALATYA (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Kınık, "Çok az kurumlar, değerler vardır ki onlara baktığınızda hiçbir şüphe duymadan, hiçbir tartışmaya mahal vermek sizin size millet olduğunuzu hatırlatır. Kızılay da bu kurumlardan birisidir" dedi.

Türk Kızılayı Malatya Bölge Toplantısı Doğu Anadolu şube başkanlarının katılımıyla bir otelde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Kınık, kuruluşlarının her zaman "Güçlü Türkiye, güçlü Kızılay" dediğini hatırlatarak, Türk milletinin ve kuruluşlarının gücünü tarihten aldığını belirtti.

Kurumun yürüyüşlerini hep milletle ve devletle yaptıklarını ifade eden Kınık, Türk Kızılayının tarihinin çok eskilere dayandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Çok az kurumlar, değerler vardır ki onlara baktığınızda hiçbir şüphe duymadan, hiçbir tartışmaya mahal vermeden sizin size millet olduğunuzu hatırlatır. Kızılay da bu kurumlardan birisidir. Dün ve şimdiki sürece kadar bu topraklarda, bu toprakları muhafaza etmek için kanını akıtmış olan şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Milletimiz, devletimiz büyüktür. Her zaman bu toprağa kanını akıtanların aileleri 'Vatan sağ olsun' der. Böyle bir medeniyetin çocuklarıyız."

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın da şubelerinin 2014 yılında 400 bin, 2015'te de 850 bin lira yardım bütçesine ulaştığını aktararak, bu rakamları bağışçılar sayesinde elde ettiklerini dile getirdi.

Açılış konuşmaların ardından Oğuz Boyları Kardeşlik Derneği temsilcisi Murat Ali Tutar, Kınık'a plaket sundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.