Türk Kızılayından cenazelerini almayı bekleyen ailelere destek

Türk Kızılayından cenazelerini almayı bekleyen ailelere destek
Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:"(Ankara'daki terör saldırısı) Keçiören Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen şehit yakınları için 8'i afet uzmanı, 3'ü psikososyal hizmet çalışanı, 2'si ise beslenme görevlisi olmak üzere 13 kişi ile hizmet verilmektedir"- "Psi

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Ankara'daki terör saldırısı sonrasında yaşamını yitirenlerin yakınları için psikososyal hizmet verdiklerini belirterek, "Adli Tıp Kurumunda bekleyen şehit yakınları için 8'i afet uzmanı, 3'ü psikososyal hizmet çalışanı, 2'si ise beslenme görevlisi olmak üzere 13 kişi ile hizmet verilmektedir" dedi.

Türk Kızılayı, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin otopsi ve kimlik tespiti için Keçiören'deki Adli Tıp Kurumuna getirilmesinin ardından, cenazelerini teslim almak için bekleyen aileleri yalnız bırakmadı.

​Yaralılar için gerekli kan ihtiyacını karşılayan Türk Kızılayı, Adli Tıp Kurumunun önünde bekleyen acılı ailelere uzman psikologları ile psikososyal destek veriyor.

AA muhabirine açıklama yapan Akar, Türk Kızılayının saldırıda yaralanan ve hayatını kaybedenlerin yakınları için çalışmalar yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Keçiören Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen şehit yakınları için 8'i afet uzmanı, 3'ü psikososyal hizmet çalışanı, 2'si ise beslenme görevlisi olmak üzere 13 kişi ile hizmet verilmektedir.

Patlamanın ardından başlatılan çalışmalarda 452 adet acil beslenme kiti, 500 battaniye, 1 adet büyük boy taziye çadırı, 500 adet su, 5000 kişilik çorba hizmete sunulmuştur. Psikososyal hizmet çalışanları, şehit yakınlarının yas sürecini sağlıklı bir şekilde geçirmesi için psikolojik destek hizmetlerini sürdürmektedir."

- "Hastanelere toplam 517 ünite kan sevk edildi"

Ahmet Lütfi Akar, terör saldırısının ardından hastanelerin kan ihtiyacı için harekete geçtiklerini belirterek, "Türk Kızılayı hastanelere toplamda 517 ünite kan sevk etmiştir. Halihazırda hiçbir hastanede kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Kızılayın kan stoklarında 20 bin üniteden fazla kan kullanıma hazırdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.