Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı
Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü, Antalya ve Muğla'da kutlandı

ANTALYA (AA) - Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü, Antalya ve Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkinliklerle kutlandı.

Antalya Helikopter Şehitleri Anıtı'ndaki programda, şehitler için dua okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve beraberindekiler anıta karanfil bıraktı.

Polis Şehitliği'ndeki tören ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Saygı duruşu sırasında şehitler anısına saygı atışı yapıldı.

Şehitlik özel defterini imzalayan İl Emniyet Müdürü Tonbul, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin vatandaşların güven içinde yaşaması için benzersiz kahramanlıklar yaptıklarını söyledi.

Tonbul, şehit polislerin tarih sayfalarından Türk milletinin adını silmek için saldıran düşmana karşı emsalsiz mücadele verdiğini ifade ederek "Aziz vatan topraklarını bizlere emanet ederek hepimize ilham kaynağı oldunuz. Emanetiniz emanetimizdir. Türk Polis Teşkilatı olarak emanetinizi gelecek kuşaklara ulaştırmak için sizlerin canınızı feda ettiğiniz değerle uğruna açtığınız yoldan yürümeye devam edeceğiz. Mekanınız cennet, ruhunuz şad olsun." dedi.

Törenin ardından şehit polis memurlarının mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.

- Bodrum

Bordum'da, Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Kızılağaç Polis Hatıra Ormanında düzenlenen etkinliğe, Bodrum Emniyet Müdürü Can Candaş'ın da aralarında olduğu rütbeli personel ile polis ekipleri katıldı.

Bodrum Şehit Barış Akay Anaokulu'nda eğitim gören öğrencilerin de katıldığı etkinlikte, 20'ye yakın çam fidanı dikildi. Emniyet Müdürü Candaş, çocuklarla yakından ilgilendi.

Candaş, etkinlik sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılını kutladıklarını söyledi. Öğrencilerle yaptıkları etkinliğin kendilerine oldukça keyif verdiğini ifade eden Candaş, "Küçük yavrularımızın bizimle birlikte olması bizi çok mutlu etti. Onların hem doğa sevgisi hem de polisle ilişkilerinin gelişmesi anlamında güzel bir etkinlik oldu." diye konuştu.

Candaş, kutlamaların çeşitli etkinliklerle yarın da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Anaokulu öğretmeni Sabire Koluçolak da çocukların polislerle hem yakından tanışıp iletişim kurduğunu hem de ağaç diktiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.