Türkav Konya Şube Başkanı Nur’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Türkav Konya Şube Başkanı Nur’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Konya Şube Başkanı Süleyman Nur,24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Konya Şube Başkanı Süleyman Nur,24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkanı Süleyman Nur'un mesajı şöyle:

"İnsanlık tarihi boyunca öğrenme kavramı önem arz etmiştir. Ailede başlayan öğrenme faaliyeti okulda devam eder. İşte bu süreçte hayatımıza yaptığı dokunuşlarla bizi geleceğe ve hayata hazırlayan fedakar insanlarla tanışırız. Onlara öğretmen deriz ancak bir kelime, onların hayatımızdaki yerini ve bizim için ifade ettikleri anlamı ortaya koyamaz. Bu sebeple şiirler, şarkılar ve yazılarla onları anlatmaya çalışırız.

Varlıkları ile hayatımızda bir mihenk taşı olan öğretmenlerimiz, fedakarca, bıkmadan usanmadan mensubu olduğu milletin çocukları için çalışır. Yeri gelir kendi ailesini ihmal eder fakat geleceği şekillendirecek öğrencilerini asla ihmal etmez. Onlara biligi verir ancak asıl önemli olan iyi ve mefkure sahibi bireyler yetiştirerek milli, dini ve vicdani olarak geleceğe iz bırakabilecek; geçmişinden kopmadan geleceği inşa edebilen bireyler yetiştirme gayretidir.

Bazı öğretmenler vardır ki bu mesleği sınıfta icra edemeden, diploma alamadan yapmışlardır. Dursun Önkuzu vardır mesela. Okumuş cahillerce katledilen Dursun! Onun şehadete yürüyüşü dahi ibretlik bir hadisedir. Gönlünü ve yüreğini açana Ankara’dan Gazi Üniversitesinin hüzünlü koridorlarından seslenir Dursun Öğretmen: Okuyun, dininize, milletinize faydalı olun ve asla zalime boyun eymeyin!

Dursun Abisinin sesini duyan, Ülkü yoluna sevdalanan bir yiğit daha vardır. Bu yiğit, Ege Üniversitesinde Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde okuyordu. Ülke karanlık günlerden geçerken susmadı, susamadı. Çünkü yüreği Türk- İslam mefkuresine sevdalanmıştı. Bu yiğit, kalleş ellerce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ydu. Formasyon eğitimi alıyordu, öğretmen olmak istiyordu. O da şehadeti ile nice gönüller fethetti ve nice akıllarda yer etti. Öğreteceğini fazlasıyla öğretti.

“Atandım ben, öğretmen oldum!” diyen Aybüke Öğretmen de şehadetiyle yüreğimizi yaksa da şehadetiyle devleşmiş ve şehit öğretmenler arasında yerini almıştır. Daha niceleri vardır ki hem yaşarken hem de şehadetiyle küçük büyük demeden koca bir millete pek çok şey öğretmişlerdir.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak istedik. İlk öğretmenimiz iki cihan güneşi Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V) Efendimizi, Türkiye Cumhuriyetinin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü  ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi saygı ve özlemle anıyor, etrafını aydınlatırken kendi erimeye devam eden öğretmenlerimizin gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Ne mutlu, Türküm diyene!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.