Türkiye adından söz ettiriyor

Türkiye adından söz ettiriyor
IICO Genel Müdürü Hamadah: "Türkiye, sadece Suriyeliler için yaptığı yardımlarla değil, dünya genelinde yaptığı yardımlarla kendisinden iftiharla söz ettiriyor"

Kuveyt Uluslararası İslami Yardım Kuruluşu (IICO) Genel Müdürü Salim Abdullah Hamadah, Türkiye'nin sadece Suriyeliler için yaptığı yardımlarla değil, dünya genelinde yaptıkları yardımlarla adından iftiharla söz ettirdiğini belirtti.

Hamadah, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve IICO iş birliğiyle temin edilen malzemelerin Suriye'ye gönderilmesi için geldiği Kilis'te, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Suriyelilere yönelik yardımlar dolayısıyla başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür eden Hamadah, Türkiye'nin sadece Suriye'deki mazlumlara değil, ihtiyaç sahibi tüm ülkelere sınırsız ve aralıksız yardım ettiğini vurguladı.

Hamadah, şunları kaydetti:

"Türkiye, sadece Suriyeliler için yaptığı yardımlarla değil, dünya genelinde yaptıkları yardımlarla kendisinden iftiharla söz ettiriyor. Kuveytli kardeşlerinin yardımlarının Suriye ulaşması için gösterdikleri kolaylık ve iş birlikleri için özellikle teşekkür etmek istiyorum. Sadece gösterdikleri kolaylıklar değil aynı zamanda verdikleri lojistik destek, elektrik, su, altyapı gibi bütün imkanları sağlamış olmaları getirdiğimiz yardımların rahatlıkla hedefine ulaşmasını sağlıyor."

- "Yardımları güvenilir kurumlar üzerinden yapıyoruz"

Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hamadah, Suriyelilerin acılarını paylaşmanın ve onların yanında olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Yapılan insani yardımların Allah katında da önemli olduğunu belirten Hamadah, "Bu yardımları buraya teslim ederken asla kalbimizde bir şüphe yok, mutmainiz. Zira biz bu yardımları Türkiye'deki profesyonel ve güvenilir kurumlar üzerinden yapıyoruz. İHH üzerinden yapıyoruz. Buraya gelmemizin sebebi kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı göstermek. Buradaki gözlemlerimizi Kuveyt halkına aktarmak için buradayız." diye konuştu.

Hamadah, Suriye'de savaşın başladığı günden bu yana İHH'nın, kuruluşları tarafından yapılan yardımların bölgeye ulaştırılması noktasında kendilerine önemli destek sağladığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.